Windows alkalmazás valós idejű adatfogadás lehetséges?

Windows alkalmazás valós idejű adatfogadás lehetséges?
2021-09-01T14:42:09+02:00
2021-09-07T13:05:53+02:00
2022-12-06T21:35:34+01:00
wbb
Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy VS2019-ben (C#)-ban létezik e valami hasonló megoldás amivel egy webszerverről meg tudnám "szólítani" a winformos alkalmazásom.
Hasonló módon mint a php - firebase - androdid app.
Tehát valahogyan lementeni egy azonosítót (ip cím?) amikor megnyitja a felhasználó az alkalmazást, és mondjuk php-s webszerverrel adatot küldeni neki és azt kiírni valós időben.
Keresgéltem már a neten a firebase nem támogatja a c# alkalmazásokat, a httpListener meg nem igazán az amire gondolok, vagy csak félreértelmezem....

Röviden: elindul az app küld egy azonosítót a web-szerverem felé. És onnantól kezdve várakozik az adatokra....

Köszi a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A legegyszerűbb megoldás az lesz, ha egy Websocketet nyitsz a szerver felé a winformos appból. A kapcsolat felépülését követően bármikor tudsz a szerverről üzenetet küldeni a winforms appnak. Ha a webszerver és kliens is .NET alapú, akkor vannak további, magasabb szintű lehetőségek .NET-ben, amik Websocketre építenek.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A "firebase nem támogatja a c# alkalmazásokat"  kijelentés nem fedi a valóságot. Igazából nem támogat semmilyen programnyelvet, mert neki olymindegy, hogy miből szólsz hozzá, de vannak olyan nyelvek, amikre meg vannak a megfelelő csomagok a szolgáltatások egyszerű megszólításához. Többek között C#-hoz is, csak nem minden platformra.
  De amúgy valóban kissé overkill lenne ebben az esetben a firebase használata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A SignalR a megfelelő megoldás. Egyszerű mint a faék. Feltéve ha a szerver ASP.NET Core. Ott az authentikáció is azonnal ráépül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nagyon fontos az információ, a real-time funkción felül, akkor is amikor nincs megnyitva a böngésző, használhatod a push üzenetet. Ezt én is használom, ez is ASP.NET Core.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy tévedek, de ahogy olvasom a problémádat, nem látom be, hogy miért kéne a web szervernek kezdeményeznie a kapcsolatot. Többször is írod, hogy az "alkalmazás indulásakor...". Az meg elég egyszerű: indul az app, majd nyomsz egy GET-et a távoli szerver irányába. 

  Persze, ha indítás után is folyamatosan frissíteni kell az adatokat, akkor más a helyzet. Akkor mehetnek a fentebb már említett websocket és SignalR megoldások, vagy valamilyen topic olvasgató megfejtés (pl.: Kafka).

  Ami látszik: jobban kéne érteni hogy igazából milyen problémát kívánsz megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogos! Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet kicsit túlfogalmaztam :)

  A lényeg, hogy lenne egy wines c# alkalmazás, ami ha fut akkor tudok neki üzenni mint egy csengő (push), hogy héj nyisd meg mert van friss info.
  Alapvetően a böngészőn keresztül szólítom most meg a klienst (firebase), de ha be van zárva a böngésző akkor csak jobb alsó sarokba van push, de nincs hang, én pedig szeretnék hangot is. :D

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos (jelenleg) sima bérelt web-szerver...
  De utána nézek ennek is.
  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, köszi.

  Szerintem ha nincs túl sok felhasználód, akkor egyszerűbb lehet az, hogy X másodpercenként pollozod a szervert és ha volt frissülés, akkor azt letöltöd. Nem a legszebb megoldás, de a legegyszerűbb. De a már említett push és SignalR megoldások jobb eredményt produkálnak. Belátásod szerint, válassz egyet ezek közül a megoldások közül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd