Hogyan kellene neki indulni egy game szervernek

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Már szóltam a Tudástár és a Társalgó közti különbségről (és arról, hogy mikor hol kell témát nyitni). :/
Hogyan kellene neki indulni egy game szervernek
2020-06-13T13:24:21+02:00
2020-06-13T13:24:25+02:00
2022-12-06T11:30:39+01:00
Mentaaa
Sziasztok,

Szeretnék írni egy játékot, c# és unity combóval. 
Viszont ez a játék többjátékos módú szóval, kellene nekem egy Szerver is, ami egyszerre több játékos is tudd szerverre csatlakozni. Nos a játék logikát megtudom írni, ezzel semmi gond nincs, és addig is eljutottam, hogy multiple klienses szervert kellene létrehoznom, de ebben még semmi tapasztalatom nincsen. 
Szóval olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék elindulni a szerver program létrehozásához? Milyen nyelvet és kiegészítőket kellene használnom, utána nézni, megtanulnom, ami célszerű? 

Én nagyjából a következő képen képzelem el ez a játékot. 

Szerver rész:
- Játék logika
- kommunikáció a kliensekkel
- lekezelni az eventeket 
Gondolom itt, hogy a kommunikáció egy külön thread kell, hogy ne fagyjon le, ami figyeli a kérések, és egy külön thread a játék logika részére.

Kliens rész: 
Kinézetért felelős. 
Megjelenítéshez,
és az eventek kezelésére, hogy küldje el a szervernek. 

Ez így jó elképzelés? Min lehetne javítani? Itt TCP vagy UDP kapcsolatot kell létesítenem (Lényegében egy társas játék lenne, ami létezik offline formában, csak digitalizálni szeretném tanulás céljából)?
Arra is gondoltam ,hogy egy webszervert hozok létre(C# vagy Java vagy nodejs nyelven) és akkor webscokettel tudnám kezelni, de nem akarok rossz irányban neki kezdeni. 
Ha egy játékos csinál valamit, akkor az összes adatot minden újrakell küldenem a klienseknek, vagy elég csak a megváltozott dolgokat?

Nagyjából ezek lennének a kérdéseim, lényegében csak egy útbaigazításra lenne szükséges.
Köszönöm előre is, a válaszokat.
Remélem hogy jó helyre nyitottam a posztot.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Már szóltam a Tudástár és a Társalgó közti különbségről (és arról, hogy mikor hol kell témát nyitni). :/
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd