Hibás megjelenés a Margóknál

Hibás megjelenés a Margóknál
2020-06-08T18:02:56+02:00
2020-06-18T15:20:38+02:00
2022-10-15T21:16:28+02:00
FRETENSIS
üdvözlök mindenkit!

Szerkesztettem egy html oldalt CSS-el. Elsőre csak egy fölső menüsort. Elmentettem és megjelenéskor nem tölti ki egészen a böngészőben a beállítások alapján. Tehát felső-jobb-bal margó beljebb van egy fél centivel sztem vagy az is lehet több mint fél centivel. Az lenne az első kérdésem , hogy hogyan kell beállítani , hogy kitöltse a megfelelő részen? Illetve ehhez majd még lehet alulra szerkeszteni a body rész többi tartalmát úgy hogy ne szedje szét egy fehér csíkkal lefele haladva: azért belinkelem a dokumentumokat:


CSS: 


nav { background: #86b604; margin-top: 0 auto; margin-left: 0 auto; margin-right: 0 auto; } nav ul { margin: 0; padding: 0; list-style: none }nav ul li { float: left; } nav::after { content:''; clear: both; display: table } nav a { display: block; text-decoration: none; color: white; padding: 1.2rem 1rem } nav a:hover { background: rgba(0,0,0,.1)

az eredeti html dokumentumot csatoltam is talán úgy könnyebb elolvasni


Köszönöm segíségetek:

Egy Kezdő
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Egy próba:

<title>próba</title> <style type="text/css"> body { margin:0; } nav { background: #86b604; margin-top: 0 auto; margin-left: 0 auto; margin-right: 0 auto; } nav ul { margin: 0; padding: 0; list-style: none } nav ul li { float: left; } nav::after { content:''; clear: both; display: table } nav a { display: block; text-decoration: none; color: white; padding: 1.2rem 1rem } nav a:hover { background: rgba(0,0,0,.1) </style> </head>
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • elnézést ha most írok vissza! Köszönöm a segítséget mihelyst megláttam a body taget már bevillant. 

  még egyszer köszi szépen sikerült!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Zárd le a thread-et a válasz elfogadásával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, de erre nincsen logikus magyarázatom...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést ! Nekem sem volt és ezúton szeretnék a segítőtől elnézést kérni! Igazából nagyon fáradt vagyok 24 órán keresztül voltam fönt + emellett munka. Fáradság kimerültség. Remélem elfogadod szabofe a szíves bocsánat kérésem. 


  Bocsánat!:(((((
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Amint elárulod, hogy az általad elfogadott hozzászólás miként megoldás a felvetett problémádra (és a magyarázat helytálló), elfogadhatod ismét. Addig nem, az értelmetlen válasz-elfogadást érvénytelenítettem, a téma továbbra is nyitott.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm! Mivel sikerült megoldani a problémát!  A html dokumentumomban nem szerkesztettem be a a <body> elemet és a többi elem például a nav elem külön jelent meg. A kedves segítőkész szabofe ki is jelölte a body elemnél a margót tegyem 0-ra így sikerült kitölteni a fennmaradó részt. Másfelől egy hmtl dokumentumban kell lennie: fejlécnek és  törzsnek ebben az esetben ugye <body> rész  amit adott esetben követhet a footer rész. Mivel én kihagytam a body részt ezért jelent meg beljebb a margóknál a navigációs menü. Ha valamit kihagytam elnézést kérek még kezdő vagyok és ezzel is tanulom. Másfelől még egyszer szeretnék elnézést kérni szabofe felhasználótól. Akkor nagyon fáradt voltam munka mellett nagyon nehéz tanulni főleg úgy hogy van egyéb teendője is az embernek. Ha bármi rossz lenne a válaszommal akkor írjátok meg. Kérdés viszont , hogy ha nyitott marad a topic akkor annak zárjam le aki legutoljára válaszolt vagy fog szabofe válaszolni és akkor neki megy a helyes válasz?


  Üdv és elnézést kérek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd