PHP üzenetküldő kód futtatási hiba

PHP üzenetküldő kód futtatási hiba
2020-05-30T12:53:53+02:00
2020-05-31T20:37:23+02:00
2022-10-15T21:16:39+02:00
Bálintzsombor
Sziasztok! Van egy PHP kódom, ami annyit csinál, hogy a weboldal üzenetküldő űrlap adatait megfogja és a szerver emailra küldi, ha rákattintanak az üzenetküldő gombra (+ google recaptcha validáció van még benne).

A a kód eddig minden tárhelyen jól működött, de egy olyanon, amire ma raktam fel, teljesen furcsán viselkedik. (csak a tárhely változott, illetve megpróbáltam beemelni egy checkbox-os részt is, de nem talán nem ez okozza a gondot.

A furcsa viselkedés, hogy üzenetküldés gombra nem vezet se a koszonjuk se az error aloldalra (pedig a két opció közül kéne megtörténnie az egyiknek annak függvényében, hogy a recaptcha be lett e pipálva) és az emailt se küldi el a szerver emailra. Ezek helyett erre az URL vezet: mydomain.hu/contact.php és látom a teljes php kódot a böngészőben, aminek le kellett volna futnia.

Kissé tanácstalan vagyok, hogy honnan induljak el? A kódokba éppen csak belenyúltam, de másik tárhelyeken működnek. Tárhely konfigurációt nézem szerinte rendben van, 2 hete még működtek rajta más php kódok. Van esetleg valakinek ötlete? Előre is köszönöm!

HTML kód:

<form action="contact.php" method="post" class="ajanlatkeres-form"> <h2 class="centered-h2">Általános adatok</h2> <input type="text" name="name" placeholder="Teljes név*" class="feedback-input" required> <input type="text" name="mail" placeholder="E-mail*" class="feedback-input" required> <h2 class="centered-h2">További adatok</h2> <input type="text" name="place" placeholder="Honnan jöttök?" class="feedback-input"> <input type="text" name="number" placeholder="Hány fős a csoport?" class="feedback-input"> <div class="feedback-input-div"> <p class="form-p">Csoport jelleg?</p> <label class="container">Munkahelyi <input type="radio" name="csoportjelleg" required> <span class="checkmark"></span> </label> <label class="container">Iskolai <input type="radio" name="csoportjelleg"> <span class="checkmark"></span> </label> <label class="container">Családi <input type="radio" name="csoportjelleg"> <span class="checkmark"></span> </label> <label class="container">Egyéb <input type="radio" name="csoportjelleg"> <span class="checkmark"></span> </label> </div> <h2 class="centered-h2">Üzenet</h2> <input type="hidden" name="subject" value="Csoportos ajánlatkérés"> <textarea name="message" placeholder="Ajánlatkérés üzenete:*" class="feedback-input" required></textarea> <div class="g-recaptcha" id="rcaptcha" data-sitekey="6LdBDf4UAAAAAJ50InC0WKfVep4263x3Bmuz9-60"></div> <br/> <div class="button-form"> <button id="submit_form" class="contactbutton" type="submit" name="submit">Küldés</button> </div> </form>
PHP kód: 

<?php if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] === "POST") {} if (isset($_POST['submit'])) { $name = $_POST['name']; $subject = $_POST['subject']; $mailFrom = $_POST['mail']; $place = $_POST['place']; $number = $_POST['number']; $csoportjelleg = $_POST['csoportjelleg']; $message = $_POST['message']; $recaptcha_secret = "secretkey"; $response = file_get_contents("https://www.google.com/recaptcha/api/siteverify?secret=".$recaptcha_secret."&response=".$_POST['g-recaptcha-response']); $response = json_decode($response, true); if($response["success"] === true){ $mailTo = "info@szerveremail.hu"; $headers = "From: ".$mailFrom; $txt = "Feladó: ".$name."\nInnenjönnek: ".$place."\nLétszám: ".$number."\nCsoportjelleg: ".$csoportjelleg."\n\nÜzenet: ".$message; mail($mailTo, $subject, $txt, $headers); header("Location: koszonjuk"); }else{ header("Location: error"); } } ?>
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ezek helyett erre az URL vezet: mydomain.hu/contact.php és látom a teljes php kódot a böngészőben, aminek le kellett volna futnia.

  Ezek szerint valami miatt az új tárhelyen nem megy át a php "értelmezőn" a dolog.

  Lehet, hogy hülye kérdés, de van egyáltalán php futtatási lehetőséged a tárhelyen?

  Milyen tárhely  szolgáltatóról / csomagról van szó?

  Egy mezei echo "hello php"; rendesen megtörténik?

  Ha nem, akkor szóltál/írtál már a tárhely supportnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, az első dolgom volt, hogy írtam nekik még olyan válasz nem érkezett, ami előre vitte volna a folyamatot.

  A probléma az, hogy 1 hete még futottak rajta a php kódok. Ez a php viszont nem. Hamarosan letesztelem a sima echo működését, amit javasoltál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad volt, semmilyen php kódot nem hajlandó működtetni még a legegyszerűbbeket sem.
  A kód igazából rendben van, átraktam másik tárhelyekre és ott működött. 

  A szóban forgó tárhelyet a média center szolgáltatja. Van tapasztalata valakinek ebben? Gondolom javítható a dolog ügyfélkapun keresztül talán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad volt, semmilyen php kódot nem hajlandó működtetni...

  OK, innentől ez egy üzemeltetési kérdés.

  A szóban forgó tárhelyet a média center szolgáltatja. Van tapasztalata valakinek ebben?

   

  Szerintem csak a support-tól várhatsz kielégítő megoldást...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megoldottam időközben. A hiba a .htaccess file-ban volt, ahol a tárhellyel nem kompatibilis php sor volt. Ha esetleg valakinek hasonló problémája támad és ide keveredik, nézze meg a .htaccess file-t, előfordulhat ott is hiba
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd