Curl kapcsolat fenntartása php script befejeződése után

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ez nem az a fórum! Nem először szólok emiatt, többször nem fogok. :(
Curl kapcsolat fenntartása php script befejeződése után
2020-04-20T11:07:55+02:00
2020-04-20T11:07:58+02:00
2022-12-06T09:50:42+01:00
varosi
Sziasztok!

Van egy nyilvános adatbázis amit sok éve használ egy alkalmazásunk. Nemrég egy captcha-t helyeztek el rá. Az adatbázisból egy speciális csv állománnyal lehet adatot lekérdezni, megfelelően beállított form értékekkel. A válasz szintén egy csv. Korábban teljesen automatikusan le tudtuk kérdezni az adatokat és a választ fel tudtuk dolgozni. A rendszerünk legenerálja a szükséges csv-t és a választ tudja értelmezni, de a felhasználók nagy része rosszul állítaná be a form mezőit, és macerás a fájl legenerálása majd a válasz feltöltése a rendszerünkbe. Ezért szeretnénk újra automatizálni a folyamatot.

Curl-el felépítem a kapcsolatot lementem az oldal session változóját. Majd az oldalról kiszedem a captcha kép linkjét és azt lekérem curl segítségével az eredeti sessionnal, majd megjelenítem a felhasználónak, hogy írja be a jó értéket. Ez visszamegy a szerverre és curl-el az eredeti session változóval és a captcha kóddal meghívja az oldalt, és beküldené a szükséges adatokat, és feldolgozná a választ. Ilyenkor az oldal mindig azt válaszolja, hogy lejárt a captcha érvényessége. Ha ugyan abból a scriptből többször meghívom az oldalt pl.: lekérem a captcha képét, akkor mindig jó eredményt kapok. Valószínű amikor megjelenítem a képet a felhasználónak, akkor ugye befejeződik a php script, és lezárhatja a kapcsolatot. Ez után már hiába hívom meg az eredeti adatokkal, mindig lejárt captcha értéket kapok vissza.

Arra keresek megoldást, hogy a kapcsolatot hogyan lehet életben tartani a php script befejeződése után. Majd meghívni egy másik php scriptből 10 mp-vel később.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ez nem az a fórum! Nem először szólok emiatt, többször nem fogok. :(
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd