PHP mail küldéshez php.ini beállítás

PHP mail küldéshez php.ini beállítás
2004-12-15T23:26:28+01:00
2007-06-07T11:52:57+02:00
2022-11-04T20:00:36+01:00
vandammee
Sziasztok!

Szeretném, ha a hozzáértők letisztáznák nekem és szerintem még sok kezdőnek, hogy ha a php-ben a mail() paranccsal email-t szeretnék küldeni, akkor a php.ini-ben hogyan kell beállítani a következő sorokat:

SMTP = domain
sendmail_from = en@valami.valami

Tehát ha pl. valakinek nincs otthon internetkapcsolata, és csak ingyenes email címe van pl. freemail-en vagy yahoo-n stb, akkor ezek esetén az SMTP sorba beirva hogy www.freemail.hu vagy mail.yahoo.com működni fog-e a mail parancs, azaz elküldődnek-e a programból az emailek, vagy milyen szempontoknak kell eleget tennie az SMTP sorba írt levelezőrendszer szolgáltatónak?

A tudástárat böngészve találtam olyan hozzászólásokat, amelyekben jelszó megadásáról is van szó. Ha meg kell adni jelszót, azt hogyan kell, stb.

Vagy pl. ha valakinek van állandó internet hozzáférése, akkor a saját számítógépét milyen programmal lehet felvértezni, hogy SMTP célra alkalmas legyen?

Szóval aki átlátja ezt a levélküldés témát, az legyen szives elmagyarázni.

Köszönöm
Mutasd a teljes hozzászólást!
hogy ennél miért működik és a többinél meg miért nem működik.


Mert egy SMTP szervert nem hasznalhat akarki, csak akinek meg van engedve (gondolom IP tartomany alapjan). Tehat pl. egy Chellos ne akarjon (tudjon) az Axelero SMTP-jevel levelet kuldeni... Ha van mukodo szerver az egyetemnek, akkor hasznald azt. Pont.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha nincs sajat internet szolgaltatod, akkor bukta. Egyeb esetben a szolgaltato adja meg az SMTP szerver cimet. Ezt kell beirni az SMTP-hez.
  Pl. Chellonal, mail.chello.hu

  A sendmail_from pedig az hogy ki legyen a felado. Ertelemszeru hogy ide egy email cim kell.

  Mivel keso van lehet hogy hujesegeket mondtam, de akkor majd kijavit valaki...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen jó mondtad! Kell egy smtp címet beírni! Nézd meg, hogy a szolgáltatódnak van-e? A freemailnek nincs asszem. :( De regisztrálj pl. a yahoo-ra, annak van smtp felülete, azon keresztül küldhetsz. A fejlécbe meg azt írsz, amit akarsz, mást is, mint a yahoo.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok!

  Köszi a válaszokat, de ez még nem elég.
  Én pl. a Kármán koleszban vagyok. Ott a számítógépemen feltelepitettem a PHP-t, a MySQL-t és az Apache-ot, hogy localhost uzemmodban tesztelni tudjam a php programomat.
  1. Ha SMTP-nek ns.ktk.bme.hu-t irok be, ami a kolesz szervere, akkor a php programom el tudja kuldeni a leveleket.
  2. Ha mail.yahoo.com -ot irok be, akkor nem kuldodik el a levelem (pedig van ott email cimem)
  3. Ha a tanszéki szerverünk nevét irom be: mail.pt.bme.hu , akkor szinten nem megy el a levél, pedig ezen is van email cimem.
  4. Regisztáltam a freeweb-re, ott meg azt irjak, hogy az SMTP használatához a levelezőprogramban a hitelesítést be kell kapcsolni (SMTP authentication). Ezt hogy kell megcsinálni a php-ben?

  Hát ezek volnának a kérdéseim.
  Remélem valaki tud segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • QXY már leírta!
  Ha van internet előfizetésed, akkor mail-címet is adnak hozzá. Ebben az esetben használhatod az SMTP-szervert.
  Ha csak egy ingyenes levelező rendszeren van egy e-mail címed, akkor nem fog működni a levelek küldése, csak a fogadása. Azaz pl. freemail szervert beállíthatod pop3-nak, de nem állíthatod be smtp-nek, mert vissza fogja utasítani a kérést.
  Próbáld csak ki egy levelezőprogrammal!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igy van, ha "valahol" van email cimed, ott a levelek fogadásához mindig annak a POP3 szerverét kell használni. Küldésre (Send Mail Transfer Protocol) MINDIG a szolgáltatód SMTP-jét, vagy egy "nyitott" szervert. (Ez utóbbi a Vodafone-nál volt esedékes régebben, mert nem volt kedvük az internet-hez SMTP szervert adni... Vicces! )

  Egyébként:
  "1. Ha SMTP-nek ns.ktk.bme.hu-t irok be, ami a kolesz szervere, akkor a php programom el tudja kuldeni a leveleket."

  Nem értem, hogy akkor mi a probléma?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor tegyuk hozza azt is, hogy az a smtp beallitas csak win alatt fog menni, mint az a php.ini filebol ki is derul.

  A sajat gepedet meglepo modon egy smtp kiszolgalo progival tudod felvertezni, hogy "smtp celra alkalmas" legyen.
  De inkabb hasznald az internetszolgaltatod szerveret, mert ha sajat gepedrol kuldozgeted, akkor eleg sokan vissza fogjak dobni, foleg ha dinamikus ip-d van.

  Udv
  Nagyi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok ez nekem még mindig káosz.

  Schönchen írta, hogy "De regisztrálj pl. a yahoo-ra, annak van smtp felülete, azon keresztül küldhetsz".
  De épp azt írtam, hogy van email cimem a yahoo-n, mégse tudtam küldeni. Voltaképp nem is értem, miért küldözgetné a yahoo az én emailjeimet? Vagy ha valahol a php programban vagy netán a mail() függvényben meg lehet adni az email cimemet es a hozzá tartozó jelszót, aminek alapján a yahoo tudja, hogy én oda regisztráltam, és ezért elküldi azt a levelemet is, amit a programommal akarok küldeni ugyanúgy, mintazokat az emailjeimet, amelyeket a yahoo webes felületén bejelentkezve a levelezőprogramjukból küldök.

  QXY "Nem értem, hogy akkor mi a probléma?" kérdésére az a válaszom, hogy én örülök, hogy most jelen pillanatban az ns.ktk.bme.hu cimet beirva a php.ini SMTP sorába működik a levélküldés, a problémám az, hogy ennél miért működik és a többinél meg miért nem működik.
  Vagy ez a ns.ktk.bme.hu is csak azért működik, mert az én számítógépemnek ez a szerver ad IP címet? Vagy nem ezzel van összefüggésbe?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy ennél miért működik és a többinél meg miért nem működik.


  Mert egy SMTP szervert nem hasznalhat akarki, csak akinek meg van engedve (gondolom IP tartomany alapjan). Tehat pl. egy Chellos ne akarjon (tudjon) az Axelero SMTP-jevel levelet kuldeni... Ha van mukodo szerver az egyetemnek, akkor hasznald azt. Pont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a mail.yahoo.com-ot felejtsd el. Nincs jogodban használni. Ahogya an egy Axeleros előfizető sem hastnálhatja a mail.chello.hu smtp szervert :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismétlés a tudás anyja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha belelépsz egy e-mail-es szolgáltató (freemail, yahoo) oldalára, ott a pop3 vagy imap részén keresztül kapod a leveleket, az smtp-n keresztül tudod küldeni, de csak ha beléptél. A pop3 és imap "részét" átirányíthatod máshova, mondjuk a saját gépedre, de az smtp-t nem tudod kívülről elérni, azért nem is figsz tudni küldeni róla e-amil-t, hiába is állítod be azt a saját php.ini megfelelő részébe.
  Ugyanez igaz az internet szolgáltatóra is. Fogadni lehet akár honnan, viszont csak akkor küldhetsz a saját nevedben, amit a szolgáltatód megadott. pl, ha chello-s vagy nem küldhetsz vivamail-eket.
  Na ezért nem működik a php.ini-ben az smtp, csak ha van internet előfizetésed, és onnan is használod a php-t működni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd