Kétféle módban futtatható program

Kétféle módban futtatható program
2019-11-10T20:25:35+01:00
2019-11-11T19:23:46+01:00
2022-10-15T21:25:59+02:00
Liszeck
Sziasztok!

Egy szállodafoglalásos programban kéne a segítségetek. Elég gagyi vagyok programozásban még, és maga a programom sincs sehol eddig, de van egy dolog benne, amihez hozzá sem tudok foni. A lényeg, hogy a program legyen kétféle módban futtatható: adminisztrátori és ügyfél felhasználó módban. Induláskor olvassa be egy előre definiált XML fáljból (vagy az alkalmazás konfigurációs fájljából) hogy éppen milyen módban induljon az alkalmazás. 

Köpni, nyelni nem tudok ettől a feladattól a kb 7 hónapos tudásommal. Meg úgy az egész beadandótól sem, de ez nagyon a padlóra küldött, szóval hálásan köszönöm ha valaki tud egy példát mutatni, vagy leírja, hogy mit kéne csinálnom és hogyan :D
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hello.

  Nem akkora para mint gondolod. A program inicializalasakor lekeri hogy milyen módban kell indulnia. De még erre sincs szükség igazából. A jogosultságokat úgy oldhatod meg, hogy bizonyos függvények nem indulnak el. Ez egy darab logikai változó meg egy if, ha igaz fut tovább. Ha nem kilép az adott rutinból. Megteheted, hogy az induláskor a form megjelenitese előtt a gombok enable tulajdonsága false, ha nincs jogosultsága. Ehhez hasonló dolgokat kell megcsinalnod. A lényeg hogy a külső ini, vagy XML fájlban kell tárolni a személyek jogosultsagait. Jelszó is lehet, de ekkor az xml-ben titkosítani kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, hát a felét nem értettem amit mondtál így nem sokat segített nekem de azért tényleg köszi :D Hátha kibogozok belőle valamit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, nem tudom hogy milyen szintű jogosultságokat kell kezelned, de az IF-ekkel meg tudod oldani gondolom. Azt hogy most milyen módban fut a progid azt könnyen meg tudod valósítani a settings osztály segítségével, mivel beadandó nem hiszem hogy nagyon túl kellene ezt erőltetniük, felhasználókezelés jelszavak stb... de ha mégsem ,akkor sincs nagy baj, csak titkosítasz és kész. A settings osztály xml-ben van tárolva, az hogy hova az a beállítás tulajdonságától függ, ennek olvass utána. Egy kis kiinduló pont
  ITT
  Remélem tudtam segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd