Html fájlba javascript fájl  csatlakoztatása  

Html fájlba javascript fájl  csatlakoztatása  
2019-11-02T19:45:42+01:00
2019-11-02T20:41:46+01:00
2022-10-15T21:25:47+02:00
zoli444
Sziasztok,
Kezdő/tanuló webfejlesztő vagyok és olyan problémám akadt, hogy a html oldalon a javascript kód eredménye nem jelenik meg. A javascript egy külön fájlban van és a html fájlban egy belinkelt rész van, ami hivatkozik a js-re. :

<script language="JavaScript" src="add.js" type="text/javascript"></script>
Az elérési cím pontos. Ha a kódot beillesztem html fájlba, akkor ott mükszik, visszon külön fájlként nem. Mivel egy hosszú kódról van szó , és így átláthatatlan a html forrás ezért szeretném külön fájlként kezelni. 

Mi lehet a probléma és van rá megoldás?
Csatoltam a javascriptett tartalmazó fájlt!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
A böngészőknek van hibakereső konzolja, ami az F12 billentyűre szokott feljönni. Ennek segítségével magad is megnézheted, milyen hiba keletkezett.

A csatolt fájl alapján az a gond, hogy a .js fájlodban is van nyitó és záró <script> tag. Ezek csak a HTML-be kellenek, mivel abba beágyazod a scriptet és ezért tudnia kell, mettől meddig tart a JS kód. Ha külső fájlból jön a kód, akkor ezt nem szabad belerakni, és az egész fájlt fogja értelemszerűen a kódnak venni.

Egyébként a "language" attribútum használata nem ajánlott, a "type" elhagyása esetén pedig a Javascript az alapértelmezés, tehát ennyi bőven elég:

<script src="add.js"></script>
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd