VS installer add-on program telepítése targetdir megadása

VS installer add-on program telepítése targetdir megadása
2018-12-05T12:20:14+01:00
2018-12-05T12:20:17+01:00
2022-10-15T21:30:54+02:00
Vazulka#13
Sziasztok

Több napi kutakodás után sem találtam semmit ami segítene. Remélem Ti tudtok valami használható megoldást nyújtani. Szóval:
Egy add-on program telepítőjét szeretném megcsinálni VS installer segítségével. A problémám, hogy több platformra is fel kell tenni ezt a programot, így a targetdir nek változónak kell lenni, hiszen a "parent program" bárhol lehet.
Az installer.cs ben a "legkorábbi event" az OnBeforeInstall itt ki tudnám szedni a megfelelő path-t és akár még ellenőrzést is futtathatok hogy léteznek-e itt a megfelelő dll-ek. De itt már a  Default value for location  [ProgramFilesFolder][Manufacturer]\[ProductName] már adott, vagy ha a user interface-en engedélyezve van akkor amit a user választ. Pár pislákoló fényt látok az alagút végén.
Az egyik a setup user interface view-ban egy dialog beszúrása a start section alá.  Itt a labeleknek lehetne értéket adni amit felhasználna. pl.:
Edit2Property = MYDEFAULTINSTALLPATH és ezt felhasználni mint Application folder default path.
De az értékadás már necces, nem is működik... pl.
Edit2Value = Registry.LocalMachine.OpenSubKey(Environment.Is64BitOperatingSystem? @"SOFTWARE\Wow6432Node\Co\Product\3.0": @"SOFTWARE\Co\Product\3.0").GetValue("ExePath").ToString()

A másik a Setup registry view-ból lehetne kiszedni azt hogy mely helyen létezik az adott program és annak az executable path ját átadni mint targetdir. 

Illetve egy custom action-t indítani ami megelőzi a setdirectory-t, és akkor az install.cs ben simán meg tudnám oldani. 
Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd