Grafikai elemek használata

Grafikai elemek használata
2018-05-16T22:34:36+02:00
2018-05-18T18:41:07+02:00
2022-10-15T21:36:09+02:00
hmmulder
Sziasztok!

Abban kérnék tanácsot, hogy ha a programomat grafikai elemekkel szeretném "felturbózni", akkor merre felé keresgéljek? Arra gondolok, hogy ne sima Windows Forms ablakokat és gombokat, egyebeket használjak, hanem optikai tuningot beépíteni.
Mit javasoltok?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Semmilyen konvertáló nincs, nem is lehet általános szabályok mentén átkonvertálni. Ha ekkora a projekt, akkor valóban nem érdemes szinte nulla uwp ismerettel nekiállni. De amit még megpróbálhatsz, hogy vs-hez próbálsz komponenseket keresni (pl. 9 Top .NET UI Component Collections -- Visual Studio Magazine ).

Maga az uwp valóban 8.1 óta van, előtte (ha ismereteim helyesek) nem volt a rendszerben támogás hozzá.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Megtervezed a designt, aztán amit lehet a WPF (gondolom azt használod) keretein keresztül stílustulajdonságok átírásával csinálni, azt megoldod, a többit meg vektorgrafikus képekkel össze tudod rakni, ha nagyon muszáj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, windows forms. A wpf.rol lemondtam, mert nem fejlesztik. Illetve volt par dolog, amire nem talaltam megoldast :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem bunkóságból kérdem, de RTFM megvolt?
  Developing Custom Windows Forms Controls with the .NET Framework
  Walkthrough: Creating a Windows Forms Control That Takes Advantage of Visual Studio Design-Time Feat

  Simán a beépített nyelvi elemek használatával designolhatsz, én mondjuk inkább a WPF-et javasolnám, sokkal egyszerűbb a hülyeségei ellenére is, mint a winforms.

  Van pár 3rd party app is, nem nagyon ismerem őket, de gyors keresés után úgy néz ki, használhatóak:
  .NET UI Controls for Developers of Mobile, Desktop, Web & Reporting Applications
  DotNetBar with Metro UI, Office 2010, 2007 Ribbon Controls VS.NET, VB, C#
  Metroframework

  Vagy hagyd a C#-ot a fenébe és írj webes appot CSS designnal
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt valamennyi, meg hivatalos Ms tanfolyam is (ingyenesen, míg diák voltam), még évekkel ezelőtt (hobbiból programozok).
  Hosszú évek után kezdtem újra a programozást, így pár dolog "kiesett" :( Amit tudok kiguglizok, de néha nem találok semmit, illetve jelen esetben nem tudom, hogy merre induljak ilyen téren, mert annyira nem vagyok benne a programozásban.
  A progimat WPF-ben kezdtem fejleszteni, aztán úgy alakult, hogy évekig nem programoztam és tavaly mikor újra elkezdtem, láttam, hogy a WPF-et már kb 3-5 éve nem fejlesztik, így úgy döntöttem, hogy akkor átírom WinForms alá a dolgokat.
  A databinding-nál elakadtam. Nekem túl komplex volt, amit meg akartam valósítani. Illetve kevesebb infót találtam, mint a WinForms-hoz.
  Amúgy tetszett a WPF, de ha nem fejlesztik, akkor ne 2-5 év múlva írjam át a progimat más alá, amivel akkor többet fogok szívni, mint most, mikor még az elején voltam a fejlesztésnek.

  Köszi a linkeket! :) majd megnézem őket :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WPF-et azért nem fejlesztik, mert megcsinálták helyette az UWP-t. De attól még egy hobbi szinten tökéletesen használható kis környezet.

  Winform-ban canvas-ra rajzolással meg alpha bitek állítgatásával tudsz "varázsolni". De azért is álltak le a winform ilyen jellegű fejlesztésével (hogy pontosabban fogalmazzak, a grafikai "turbózást" azért nem erőltetik winform-ban), mert a cpu-t terheli le a renderelés. WPF és UWP esetén viszont már a GPU végzi mindent, ezáltal az animációk, a különböző grafikai effektek mind megvalósíthatóak könnyen.

  Persze mind a WPF-ben, mint az UWP-ben külön meg kell tanulni a view-k kezelését, működését, mert szigorúan el vannak szeparálva a kontrollertől. Szerencsére a neten elég jó leírásokat lehet találni mindkettőhöz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, az UWP-n gondolkodtam, de nem néztem utána, és maradtam a WinForms-nál.
  Valami konvertáló esetleg létezik, ami átforgatja a kódot WinForms-ról mondjuk UWP-re? :D
  Csak mert azt a kb 6000-7000 sort nem nézném át újra, hogy mit hol kell módosítani :/ Elég volt 1X a háttérszálat és a többi apróságot átírni WPF-ről :(

  Igen, a WPF-nél a data binding eléggé komplex tud lenni :S És ha nem értem, akkor úgy nehéz :(
  Jól gugliztam eddig, hogy csak Win 10 alatt működik az UWP? Max 8.1 app-ot lehet írni, ami már nem fut 8-ason?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmilyen konvertáló nincs, nem is lehet általános szabályok mentén átkonvertálni. Ha ekkora a projekt, akkor valóban nem érdemes szinte nulla uwp ismerettel nekiállni. De amit még megpróbálhatsz, hogy vs-hez próbálsz komponenseket keresni (pl. 9 Top .NET UI Component Collections -- Visual Studio Magazine ).

  Maga az uwp valóban 8.1 óta van, előtte (ha ismereteim helyesek) nem volt a rendszerben támogás hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd