RequestFullscreen csak gombnyomásra működik mobil böngészőn

RequestFullscreen csak gombnyomásra működik mobil böngészőn
2018-03-22T13:00:24+01:00
2018-03-22T13:19:41+01:00
2022-10-15T21:31:21+02:00
Szacsibácsi
Sziasztok!

Fullscreen-be szeretnék futtatni egy html ablakon mobil böngészőkön. Az a probléma, hogy működik a requestFullscreen kérésem, de csak amikor onclick-el hívom meg a js függvényt. Body onload-ból ugyanaz a függvény nem teszi teljes képernyőssé az oldalt.

Részlet a kódomból:

// ez kapcsolja be a fullscreen-t function fullscreenbe() { var doc = window.document; var docEl = doc.documentElement; var requestFullScreen = docEl.requestFullscreen || docEl.mozRequestFullScreen || docEl.webkitRequestFullScreen || docEl.msRequestFullscreen; requestFullScreen.call(docEl); // alert ("fb be"); } function mobilfullkep() { if (tajolas == "allo") {alert("Csak döntött nézetben használható.");} else { changeCSS('css-mobil.css', 0); nezet = "mobil"; fullscreenbe(); document.getElementById("nezetpc").className = "semmi"; document.getElementById("nezetmobil").className = "alahuzva"; } }
A mobilfullkep lefut onload-ra, kicseréli a css-t mobil css-re, de nem teszi fullsreen-be. Ha ugyanezt a függvény egy gombnyomásra hívom meg akkor beteszi fullscreen-be is.

Van ötletetek mitől lehet ez és mivel próbálkozzak, hogy működjön ?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez bizony csak user interactionnel hivhato visszaelesek elkerulese miatt. Ez feature nem bug:)
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd