összetartozó cellák/adatok

összetartozó cellák/adatok
2018-02-12T15:41:30+01:00
2018-02-16T14:40:56+01:00
2022-10-15T21:35:18+02:00
kovi
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Excel munkafüzet három munkalappal. Az elsőn az adatok bevitele, lenyíló ablakokból a kiválasztás (rendeltetési hely), a másodikon a kinyomtatásra kerülő adatok megjelenítése/ellenőrzése a harmadikon pedig az "adatbázis" található.
Adott egy rendeltetési hely névvel ezt ha kiválasztom (lenyíló ablak) akkor szeretném a hozzátartozó hatjegyű kódját is megkapni egy másik lenyíló ablakban. Oka ne kelljen manuálisan kiválasztani a hibázás miatt. (Az adatbázisban külön oszlopokban került felvitelre a helységnév és a hozzátartozó kód, mert kinyomtatásnál is eltérő helyen kell szerepelnie.)
Pl: D,E,F összevont oszlopban: Celje-Kidriceva; G oszlopban: 302111)
Mivel több adatról van szó a =HA(adatbázis!F2=1;P2; ... függvény és az összefűz nem jó.
Előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Hali!

    Mutasd – forráskóddal –, hogy eddig mivel, hogyan próbálkoztál, meddig jutottál el, mi nem megy, miben/hol akadtál el!

    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Üdv!

    Sajnos az új téma felvetésénél az Excelt nem tudtam választani, ezért a VB. jelöltem meg.
    Kérdésedre a válaszom nincs forráskód erre a problémámra csak a nyomtatóra (alapértelmezett hálózati nyomtató helyett az aktuálison történik a nyomtatás.)
    Az általam alkalmazott megoldás a cellahivatkozás, tudom nem éppen profi.
    A probléma amiben segítséget kértem annyi lenne, hogy milyen formán lenne megoldható, hogy az adatbázisban külön oszlopokba felvitt de összetartozó adatokat ha kiválasztom a helységnevet akkor a hozzá kapcsolodó (tartozó) hatjegyű kód is megadja, (Ne kelljen mindkettőt egyenként megkeresni, kijelölni.)

    Sajnálom ha félre vezettelek!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • akkor szeretném a hozzátartozó hatjegyű kódját is megkapni egy másik lenyíló ablakban. Oka ne kelljen manuálisan kiválasztani a hibázás miatt.

    keresd mellé egy közönséges "FKERES()"- el
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hali!

    Sajnos az új téma felvetésénél az Excelt nem tudtam választani…

    Ennek nagyon egyszerű oka van: az – általános – Excel-problémák nem programozási/fejlesztési problémák, így semmi keresnivalójuk ezen a portálon (sokkal inkább a PCForum.hu-n).

    Ha jól veszem ki a szavaidból – és javíts ki, ha tévednék –, akkor te nem is programozási megoldást vársz?

    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd