Bvh viewer

Bvh viewer
2017-05-01T00:12:14+02:00
2017-05-01T17:33:57+02:00
2022-12-04T13:10:49+01:00
Paleko
A Building Patterns-hez lenne szükségem egy BVH megjelenítőre. Nekiálltam, hogy ez nem lesz egy nagy ügy, de megakadtam. Van egy teszt rendszerem, ami egy Windows Form-os főprogramból áll, és ebből indítom a Sceleton-t:

new BvhSceleton(Dialog.FileName, viewportLayout1).Run();
A szövegfájl beolvasása megy, sőt a Node-ok kiinduló pozíciója is szépen beállítódik. Utána jönnek a nehézségek, amikor a mozgást kellene imitálni.
Jól gondolom, hogy a könyök csomópontot, ha forgatom akkor ugyanezzel a forgatással a kézfej és a végpont is elforgatandó?
Ha igen, akkor a forgató rutinom hibás...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
nem vagyok otthon sem C#-ban, sem a biovision formátumában, de van valamiféle "animációs tapasztalatom", szóval:
1) előfordulhat, hogy a koordinátarendszer "irányával" (a sodrással) van a gond,
2) előfordulhat, hogy más sorrendben kell a forgatásokat csinálni,
3) hierarchikus rendszer esetén pont az a lényeg, hogy nem neked kell a hierarchián végig menned, hanem az "alattad levő rendszer" "megcsinálja" helyetted, azaz ha a "könyököt" forgatod, akkor az alkar is "forogni fog", hiszen az nem egy globális koordinátarendszerben "van", hanem a "könyökében",
4) forgatások esetén, ha csak "sima mátrixot" használsz, akkor "belefuthatsz" a Gimbal lock - Wikipedia, the free encyclopedia -ba, és elsőre nem igazán érti az ember, hogy mi "nem stimmel" (legalábbis nekem sok-sok évvel ezelőtt a Softimage|3D-ben egy "álmatlan éjszakát" okozott, mikor ezzel a jelenséggel először találkoztam), 
5) ...
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd