DirectShow compatible video capture device filter

DirectShow compatible video capture device filter
2017-02-24T13:51:15+01:00
2017-02-27T13:24:01+01:00
2022-10-15T22:06:12+02:00
andrew85
Sziasztok,
 
 Azért fordulok most hozzátok, mert sajnos én eddig nem igazán találtam jól működő megoldást a problémámra. Illetve pontosítva, találtam, de sajnos az nekem elég drága, és gondoltam hátha van olcsóbb megoldás is, amit nem vettem észre.

 Szóval a következő a probléma. Van egy WPF-es alkalmazás, ami teljesen jól működik, viszont ennek van egy a képernyő rögzítésére szolgáló modulja, ami sajnos nem.

 A képernyő rögzítését egy DirectX.Capture 3rdparty projekt segítségével oldja meg a rendszer, ehhez le is van implementálva minden a projektben, működött is eddig teljesen jól…

 És itt el is érkeztem a probléma gyökeréhez. Magában a solution-ben a képernyő rögzítő rész nem oldja meg magát a képernyőrögzítést, hanem csak megkeresi a már gépre telepített DirectShow kompatibilis video capture device filter-eket (CLSID_VideoInputDeviceCategory), majd ezek közül nyilván egyet kiválasztva, azt jól beállítva fog használni a rögzítéshez, ami eddig ment is. Sajnos viszont az a cég, akinek a termékét használtuk eddig erre megszüntette a termékét (VH Screen Capture Driver).

 
És az alternatívák, amiket találtam eddig:

    • Screen Capture Recorder
      GitHub - rdp/screen-capture-recorder-to-video-windows-free: a free open source windows "screen captu
      Ez jónak is tűnt. Ingyenes és open source, ami tök jó. Csak sajnos „hosszabb” videó (5 perces) rögzítése már nem sikerült vele. Valamiért az első 1-2 perc környékétől fogva lefagy a kép és onnantól ugyanazt a képet rögzíti. Ezt a hibát rendre hozta.

    • Medialooks (screen capture directshow filter)
      Screen Capture DirectShow filter - Medialooks
      Működő, jó is lehetne, van belőle trial, csak ha meg akarnám venni, akkor pár dollár híján 1000$ lenne.

    • Leadtools (LEAD Screen Capture (2.0))
      LEADTOOLS Downloads Page
      A három közül ez rögzítette talán a legjobb képet, ez vált be a legjobban, ebből is van trial, de ennek az ára is 1000$.

 És a kérdésem annyi lenne, hogy közületek valaki ismer-e, használt-e más képernyőrögzítésre alkalmaz filter-t, ami nekem is jó lehet? Nem kell, hogy ingyenes legyen természetesen, csak szeretném körbe járni a lehetőségeket, mielőtt kidobok 1000$-t.

 Jah és még annyi, hogy lecserélni a meglévő projektet nem opció, nincs rá akkora keret sem összeg.

Válaszotokat előre is köszönöm,
András
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd