Qt c++ static compile kérdés

Qt c++ static compile kérdés
2017-01-19T05:41:24+01:00
2017-01-20T12:28:06+01:00
2022-10-15T23:01:27+02:00
*deleted_62914541
Sziasztok!

Elég sokat kerestem a megoldásomat, de nem nagyon találtam. Amiben szeretnék segítséget kérni, hogy úgy akarom fordítani a qt c++ gui-s programom, hogy más gépen ne kérje a dll-ket (legyen minden beépítve a file-ba). Erre találtam a static fordítást, csak elakadtam benne. Először is nálam a VS 2015 lett felrakva és utána került rá a Qt 5.7. Ezért másképp néz ki mint amit találtam dolgokat, de meg lett a keresett file, bele is írtam amit kell és utána azt mondja indítsam el a qt command promtot. A probléma itt kezdődik, hogy nem találom. Ami a start menüben van a qt alatt az más és nem is működnek vele a parancsok (pl. configure /?). Tulajdonképpen az egész qt könyvtárban nem találtam ilyen parancsot és ezért gondolom, hogy a qt command promt-nak ez egy beépített része. 

Szeretnék segítséget kérni, vagy ötletet hogy csinálhatom ezt máskéépen (lehet van egyszerűbb módja is csak én nem találtam). Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Itt szerintem alapvető problémák vannak. Felrakásról beszélsz, valószínűleg előre lefordított csomagot tettél fel.
A 'configure' viszont arra való, hogy legeneráld a megfelelő beállításokat, amely alapján már egy make-el tudod buildelni a forrásból.

Ellenőrizd, hogy a precompiled változat, amit leszedtél, az rendelkezik a statikus könyvtárakkal. '.a' kiterjesztés, valószínűleg lib/ alatt.
Ha ezek megvannak, akkor csupán annyi a teendőd, hogy ezeket add át a linkernek.. (talán a .qmake fájlban a +static opciót hozzá kell adni)

Tehát a lényeg, itt két külön probléma van. Qt fordítás, Qt statikus linkelés. Neked szerintem csak a másodikkal kéne foglalkoznod, mert pre-build cuccot használsz (ezért nincs configure scripted).
Amennyiben csak forrásokat töltöd le, akkor találkozni fogsz a configure-el, viszont a fordítás, főleg debug módba nem lesz kellemes :)
qt/qt5
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd