Kohana nginx mariadb

Kohana nginx mariadb
2016-04-19T08:25:21+02:00
2016-05-17T10:25:10+02:00
2022-12-03T16:00:36+01:00
pit2016
Üdv Mindenkinek!

A problémám a következő: a weblap amit át kell pakolnom a Kohana Framework-re támaszkodik, én pedig ezt a rendszert még nem ismerem, a dokumentációjukból annyit ki tudtam kiszedni, hogy hol adhatom meg neki a mysql adatokat, és a leírásokban kb ennyi is volt meg hogy állítsam be a bootstrap.php-t és a jogokat a cache, log mappákra.

Az alábbi hibát írta ki: MODPATH/database/classes/Kohana/Database/MySQLi.php [ 67 ] Ezena hibakódon belül erre a sorra hivatkozik: ':code' => $this->_connection->connect_errno,

Olyan mintha nem csatlakozna a mysql szerverhez.

Van esetleg ötletetek hogy miért nem akar elindulni a rendszer.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A problémát az nginx és apache különbségei okozták, mégpedig hogy a kohana elég erőteljesen igénybe veszi a .htaccess fájlt, amit az nginx nem tud feldolgozni alap állapotába, de amint a htaccess fájlt átírtam az nginx-nek megfelelően onnastól kezdve ment a weblap.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A Kohana 2 / Kohana 3-ban egyaránt van egy database.php nevű fájl, amibe be tudod írni a csatlakozási adatokat. Ha megadod őket, és úgy sem lenne jó, akkor megnéznék egy MySQLi vagy PDO kapcsolódást egy sima PHP fájlból. Így hamar kiderülne, hogy a kapcsolódási problémának egyáltalán van-e köze a keretrendszerhez.

  Még annyi, hogy a bizonyos database.php több szinten is előfordulhat. De most hosszas, esetleg félreérthető magyarázkodás helyett azt tanácsolom, írd bele mindegyikbe a kapcsolódási adatokat.

  A Kohana 3 ide vonatkozó dokumentációja egyébként itt érhető el:
  Kohana 3 adatbázis beállítások
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm az ötletet, ez egy jó gondolat hogy teszteljem a kapcsolatot.

  Írtad hogy több szinten is előfordulhat a database.php. Ez miért van? Biztonság miatt?
  Mert megfigyeltem hogy több könyvtárstruktúra is szinte azonos csak más szinten vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez azért van, mert a Kohana ún. "cascading file system"-et használ, ami arról szól, hogy létrehozhatsz benne modulokat, amik teljesen önálló egységként képesek funkcionálni, viszont alkalmazásszinten anélkül tudod bármelyik részüket (nem a csak a konfigurációs állományokat) felülírni, hogy magát a modult szétbarmolnád (ez többnyire a rendszer fájlokra is működik).

  Ez az ábra jól szemlélteti ezt:
  cascading file system
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aha, értem. Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A problémát az nginx és apache különbségei okozták, mégpedig hogy a kohana elég erőteljesen igénybe veszi a .htaccess fájlt, amit az nginx nem tud feldolgozni alap állapotába, de amint a htaccess fájlt átírtam az nginx-nek megfelelően onnastól kezdve ment a weblap.

  Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd