Access Replikációs azonosító generálás

Access Replikációs azonosító generálás
2015-04-02T10:23:33+02:00
2015-04-02T10:59:58+02:00
2022-12-02T09:00:38+01:00
B3Outlet
Van egy alap táblám amit át kel másolnom egy ideiglenes táblába. Az alap táblában van egy replikációs azonosítóm de nem számlálóként, hanem számként. Mindegyik azonosító ki is van töltve. Az ideiglenes táblában is ugyanez a rekordszerkezet. Ha hozzá adok az ideiglenes táblához 5-6 rekordot akkor onnan tudom , hogy még nincs átmásolva at alap táblába, hogy nincs replikációs azonosítója.  Visszamásolás előtt viszont ki kellene töltenem  a replikációs azonosító mezőt egy egyedi azonosítóval, mint ha az access mint számlálót generálta volna. Ezt hogyan kell megoldani? főleg SQL érdekelne , de VBA-ban is megoldható...
Mutasd a teljes hozzászólást!
A replikációs azonosító az egy guid és nem tudod simán számként tárolni egy mezőben access-ben, hacsak a mező típusa nem replication id. De ez esetben ugye access automatikusan generálja az id-t, de neked nem erre van szükséged. Szal, vagy több szám mezőben tárolod a guid egyes részeit, vagy szöveges mezőben tárolod a guid-ot, vagy nem guid-ot használsz, hanem sima számlálót.


2 megoldás van a guid generálására:

1. Készítesz egy táblát, aminek csak egy replication id típusú mezője van. A rekordok másolása előtt beszúrsz annyi sort ebbe a táblába, ahány rekordot szeretnél másolni és a generált id-ket felhasználod a rekordok másolásakor.

2. VBA-val generálod a guid-okat a winapi CoCreateGUID() függvényének segítségével. Ehhez itt találsz példakódot
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd