Kép beillesztése custom excel menu gomb supertip részéhez

Kép beillesztése custom excel menu gomb supertip részéhez
2015-02-09T13:43:13+01:00
2015-02-09T14:14:15+01:00
2022-10-15T23:20:32+02:00
Gergo Nokia
Sziasztok,

Szeretnék excelben saját menüt csinálni és a gombokhoz segítséget írni. Ehhez a Custom UI editort használom. A szöveges segítség megadása már megy, tehát ha az adott gomb fölé viszi valaki az egeret, akkor ott megjelenik a segítségem. Viszont például a merge cells-nél (ha jól tippelem) a supertip résznél kép is található. Ilyen képet hogy tudok beilleszteni ehhez a részhez?
Példakód:

<button id="customButton1" screentip="Számmá alakítás" supertip="Számmá alakítja a kijelölet oszlop adatait. Csak oszlop kijelöléssel muködik, sorokat nem kezel." label="Szám" imageMso="EquationMatrixGallery" size="normal" onAction="Szam4" />
Köszönöm,
Sziasztok
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szvsz nem megoldható, mert mind a screentip, mind a supertip csak sztring lehet. Gugli keresésre is az jött ki, hogy ilyet nem lehet.

Áthidaló megoldásként olyat találtam, hogy egy galery-be teszik be a súgó részt, persze az nem olyan, mint a súgó rész.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • De gondolom ez csak a custom menukre érvényes, mert a Merge cells-nél ott a kép és a Warp textnél is...
  Vagy ott azt a galery-s megoldást használhatták?

  Az mit is jelent pontosan, hogy nem olyan mint a súgó? Ha ráviszem az egeret a gombra, akkor azt a galery-t meg tudja jeleníteni, mint a súgó részeket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Passzolom, hogy az MS fejlesztői mit használtak a kérdéses opcióknál. Az biztos, hogy a gallery-s megoldás megjelenítése különbözik a súgótól, hiszen a gallery ez esetben magának a vezérlőnek a része (ezért gondolom azt, hogy az MS fejlesztői nem gallery-t használtak a kérdéses gomboknál).

  Amivel lehet kísérletezni az vmilyen html jellegű kód berakása a supertip-be, hiszen a sortörést is ilyesmivel lehet elérni. De a sortörésen kívül abszolút nem találtam semmilyen infót arról, hogy a supertip-et lehetne bárhogyis formázni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a sgeítséged
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd