WPF EF - Adatbázisból keresés Textbox_Changed segítségével

WPF EF - Adatbázisból keresés Textbox_Changed segítségével
2014-08-13T12:20:59+02:00
2014-08-16T10:59:03+02:00
2022-12-01T11:50:36+01:00
Tomi026
Sziasztok. Problémám a következő. Adott egy C# WPF alkalmazásom. Az egyik WPF Window-ban van egy DataGrid-em és egy Textbox-om.
Azt akarom elérni,hogy a Datagridben kilistázott tartalom az alapján változzon,ahogy én a Textboxban írok. Azt tudom,hogy a Text_Changed property-t kell alapul venni és meg is írtam bele a lekérdezésem,de ahogy a TextBox-ba elkezdek írni,csak üres mezők maradnak a DaraGridemben és ha kitörlöm a TextBox tartalmát,akkor sem hozza vissza az eredeti tartalmat.
Az adatbázisomban 3 mező szerepel,van a Kieső Idő kódja,megnevezése és Rövidítése. Azt próbáltam itt megadni neki,hogy a Kieső Idő táblából ha a Kód megegyezik a tbKód text szövegével,akkor jelenítse meg az egészet. De őszintén szólva lehet én bonyolítottam túl és valahol elsiklott a gondolat menetem.
Itt a kódom:

private void tbKod_TextChanged(object sender, TextChangedEventArgs e) { DBManager dbmanager = new DBManager(); if (tbKod.Text.Length > 0) { int id; if (int.TryParse(tbKod.Text, out id)) { var keresés = (from ker in adatbazis.KiesoIdo where ker.Kieső_Idő_Kód.Contains(tbKod.Text) select ker); dgKiesoIdo.ItemsSource = keresés.ToList(); } } }
Elég kezdő vagyok a témában,így ha valaki esetleg tudna nekem nagyon jó segédletet adni EF/LINQ témában,azt megköszönném,mert ez is a szakdolgozatom része és kb a felét adatbázis teszi ki (Leginkább új adat felvétele/dinamikus keresés,adatbázisból kiolvasás és ehhez hasonló dolgok kellenének)! :) Remélem a témát illetően helyesen jelöltem meg a problémámat,ha mégsem kérlek jelezzétek. Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Próbáld a if (tbKod.Text.Length > 0) nélkül, és az AutoGenerateColumnsbeállításával.

Meg még a TryParse is bezavarhat, ha nem érvényes számot írsz be, mert lekérdezés meg ItemSource úgy is ki fog maradni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd