Sitemap generálás php

Sitemap generálás php
2014-07-04T16:28:08+02:00
2014-07-04T22:47:13+02:00
2022-10-15T22:50:22+02:00
Nile
Sziasztok!

CakePHP-ban készítek egy oldalt és szeretnék automatikusan generált sitemapet, mint ami wordpressnél is van a SEO pluginok-nál. Kerestem plugint de nem találtam jót és tutorialból se működött egyik se. Igazából csak az elv érdekelne, hogy hogyan lehet "átnézni" az összes linket és xml-be kiíratni. Egy sima php-s tutorial is jó lenne, de abból se találtam semmi érdemlegeset.

összegezve:
-mvc-nél használt sitemap generálás érdekelne
-jó a sima php is akár

ui: eddig én külső oldalt használtam sitemap generálásra, valamint a wordpress féle megoldást.
Mutasd a teljes hozzászólást!
www.phpclasses.org, pl. mindjár az első, vagy a második.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Tök jó köszönöm. Még lenne egy kérdésem, hogy mvc-nél, ezeket hogyan lehetne a legszebb módon alkalmazni? Valami controllert készíteni és megadott időközönként lefuttatni? Van erre lehetőség egyáltalán mvc-n belül, vagy cron kell hozzá külön pl. cpanelen? Vagy wordpressnél hogyan csinálják?

    Vagy te hogyan csinálod, tudom inkább python-t használsz, de gondolom az alapelv egyezik.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha php-ban írok valamit, általában a tinyMVC vagy a rainFramework-ot használom, ha én módosítom a tartalmat akkor legtöbbször csak szimplán meghívom, de van cron-os és controller-es megoldásom is és pl a rainCMS-ben már úgy van megoldva, hogy ha hozzá adsz egy új oldalt vagy módosítasz valami, a mentéskor automatikusan újragenerálja az oldaltérképet. WordPress-t, nem ismerem, ezért nem is használom (számomra a WP túl robosztus és átláthatatlan)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd