Kapcsolódás távoli Access adatbázishoz (accdb)

Kapcsolódás távoli Access adatbázishoz (accdb)
2014-06-03T18:56:50+02:00
2015-02-14T21:50:28+01:00
2022-12-02T04:30:42+01:00
Jani1212
Sziasztok!

Tudnátok segíteni?


Egy adatbázis alkalmazást fejlesztek (MS Access, OLEDB.12, C#). Minden szép és jó, amíg az egészet helyi adatbázisként használom. Azonban az adatbázist, melyet létrehozok több gépen is el kellene tudni érni, ezért föltöltöttem az adatbázist egy tárhelyre, azonban ott nem érem el. Az ezen a honlapon található connection string alapján próbáltam Access 2007 connection strings - ConnectionStrings.com, ám mikor kapcsolódni próbál az alkalmazás az adatbázishoz, a következő hibát írja: A fájl nem létezik. Az elérési út helyes. Még soha sem csináltam ilyesmit, nem tudom mi lehet a probléma.

köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • MS Access-hez csak helyi file-ként fogsz tudni csatlakozni.

  Nem tiszta, hogy a "tárhely" alatt mit értesz, de ha nem a helyi hálózaton egy megosztott könyvtárat, akkor az biztosan nem fog működni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A cég két telephelye közt, úgy használom az ACCESSt, hogy az egyiken a szerveren van az adatbázis. A helyi gépek ODBC-n keresztül érik el az SQL szervert. A távoli gépek a szerveres hálózathoz VPN segítségével kapcsolódnak, és ugyancsak ODBC-vel használják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha még nem próbáltad, akkor próbáld meg az alábbit:
  Szedd szét az adatbázist két részre úgy, hogy egyikben csak a táblák legyenek (mondjuk tbl.mdb), a másikban az összes többi objektum (obj.mdb).
  Ezután a tbl.mdb fájlt másold fel a tárhelyre, az obj.mdb-be pedig csatold be az előbbi összes tábláját.
  Ha beválik, még az az előny is jár ezzel a megoldással, hogy gépenként más-más obj.mdb-t hozhatsz létre, csak mindig be kell csatolni a szükséges táblákat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd