Csak új post jelenlétekor frissítsen

Csak új post jelenlétekor frissítsen
2014-03-30T17:12:05+02:00
2014-03-30T17:28:38+02:00
2022-10-15T22:20:18+02:00
Kisspeter
Sziasztok!
Azt szeretném elérni egy vendégkönyvben hogy csak akkor frissüljön az adott div-ben a bejegyzés ha azt lekérem.
Sikerült elérnem $_POST|'id']-vel hogy ha új bejegyzést viszek fel akkor csak egyszer frissüljön ha a post id kisebb mint a row id.
Sajnos ha egy másik böngészőben nézem folyamatosan akkor ott nem érvényesül ez a része és villog a youtube videó. Erre szeretnék valamilyen megoldást.

Az index.php

<?php $result = mysqli_query($kapcsolat,"SELECT * FROM uzifal ORDER BY id DESC LIMIT 1"); while($row = mysqli_fetch_array($result)) { if ($_POST['id'] < $row['id']) { ?> <script type="text/javascript"> $("#uzenofal").fadeIn("slow"); $(document).ready(function() { $("#uzenofal").fadeOut("slow").load("lekerdez.php"); var refreshId = setInterval(function() { $("#uzenofal").fadeIn("slow").load('lekerdez.php?randval='+ Math.random()); }, 5000); $.ajaxSetup({ cache: false }); }); </script> <?php } ?>

A lekerdez.php

<?php include "db.php"; $result = mysqli_query($kapcsolat,"SELECT * FROM uzifal ORDER BY id DESC LIMIT 1"); while($row = mysqli_fetch_array($result)) { ?> <?php echo show_youtube($row['bejegyzes']); ?> <?php echo $row['id']; ?> <?php } ?>
Mutasd a teljes hozzászólást!
Küld el a híváskor az utolsó frissítés időpontját (vagy inkább az utolsó firssítés ID-ját) és a szerver ha van újabb küldje az adatot, ha nincs, akkor üreset.

Ha üres, akkor nem kell csinálnod semmit.

--
Az ID küldéséhez persze azt is el kell küldened egy sikeres lekérdéskor.
==
Tehát lekérdezed a szervertől az elküldi a hozzászólásokat meg az ID-t.
Következő híváskor elküldöd az előző ID-t, ha van újabb az lejön (meg az új ID), ha nincs akkor semmi nem jön le
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd