Excel-ODBC-Mysql

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: �zemeltet�si probl�ma -> pcforum.hu
Excel-ODBC-Mysql
2014-02-20T23:47:27+01:00
2014-02-20T23:54:24+01:00
2022-11-30T13:55:36+01:00
arpadosso2
Sziasztok, azt hiszem az elmúlt egy évben még nem voltam olyan mérges mint ma este. Szerettem volna MySQL táblát egy EXCEL vagy egy LIBRE Office dokumentumban látni. De 3 órányi próbálkozás után sem ment. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen. Nem vagyok egy guru.


Van egy Wamp serverem 5.5.24-es MySQL adatbázissal, illetve már van egy 5.1-es is, ehhez van egy Office 2010-es programom, mindez Windows 7 (64bit). Az adatbázisom neve New_db és egy darab adat van benne egy 3-as.

1. Start/Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Adatforrások(ODBC) -> a Felhasználói DSN fülön Hozzáadás, MySQL ODBC 5.1 driver majd megadom neki a szerveradatokat. Kiválasztom a "New_db" adatbázist, majd a Test gombra kattintva Connection Succesful felirat jelenik meg. Elmentem "kapcsolat" néven. OK.

2. Új Excel fájl majd: Fejlesztőeszközök/Visual Basic/Tools/References. Microsoft ActiveX Data Objects 2.8 Library és Microsoft ADO Ext. 2.8 for DLL and Security kipipálva. OK. Vissza az Excelbe

3. Adatok/Egyéb adatforrásból/Adatkapcsolat varázslóból. Egyéb,speciális/Microsoft OLE DB Provider for ODB drivers, Tovább. Adatforrásnév használata: "kapcsolat" kiválasztom. megadom a bejelentkezéshez szükséges felhasználónevet és jelszót (ezt már itt nem értem, hiszen a kapcsolatban megadtam) beírom, majd a kapcsolat tesztelése gomb megnyomásakor a következő hibaüzenetet írja ki:

Nem sikerült tesztelni a kapcsolatot, mert a szolgáltató inicializálása során hiba történt. [Microsoft][ODBC illesztőprogram kezelő] A megadott DSN eltérést tartalmaz az illesztőprogram és az alkalmazás architektúrájában.

A következőkkel próbálkoztam: ODBC le, feltelepítés, 5.5-ös MySql lecserélése 5.1, Excel cseréje Libre Calc-ra, de semmi, nem tudom mi a hiba oka. Akármilyen ezzel foglalkozó oldalt olvasok azt írják, hogy így működik, működnie kell. Ha tudtok kérlek segítsetek mert kihullik a maradék hajam is :(. Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: �zemeltet�si probl�ma -> pcforum.hu
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd