AVI videó beágyazva

AVI videó beágyazva
2013-10-15T10:34:49+02:00
2013-10-17T13:45:01+02:00
2022-11-29T21:20:34+01:00
dgyula
Sziasztok!

Szeretnék egy php oldalban megjeleníteni egy videot úgy, hogy látható kezelőszervei legyenek (lejátszás, elindítás, stop, vissza tekerés, stb.). Egy kamera szerverhez csinálok egy oldalt. A szerver mpeg formátumban, de avi kiterjesztéssel menti és küldi a képeket. Így próbálkoztam, de semmilyen wines böngészőnél nem megy. Linux alatt viszont lejátsza a képeket. Hogy is kellene ezt megcsinálni?


<embed src="http://domainem/envideom.avi" width="320" height="250" CONTROLLER="true" LOOP="false" AUTOPLAY="true" name="Én Videom"></embed>
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • explorernek kell az object is, nem eleg az embed.

  <object id="MediaPlayer1" CLASSID="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701" standby="Loading Microsoft Windows&#174; Media Player components..." type="application/x-oleobject" width="320" height="250"> <param name="fileName" value="envideom.avi"> <param name="animationatStart" value="true"> <param name="transparentatStart" value="true"> <param name="autoStart" value="true"> <param name="showControls" value="true"> <param name="Volume" value="-450"> <embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="envideom.avi" name="MediaPlayer1" width=320 height=250 autostart=1 showcontrols=1 volume=-450> </object>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi. Ez mit jelent/csinál? :

  CLASSID="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95"

  Valamint ez offline nem is működik akkor? Mert nekem az kellene. Nem feltétlen van neten a kamera rendszer. A másik hogy ez a megoldás nem megy chrome-on (plugin telepítését valamiért nem engedi).

  Ezekre tudsz megoldást - vagy valaki más?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamint ugyan ez kellene egy olyan videofolyam megnyitására, amit folyamatosan küld a kamera (az is mpeg formátum). Erre ötlet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [DEL]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a hozzászólást nem értem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Egy normal kamera (nem T...O-s [2 e Ft]) mar alapbol tud ilyet.
  Ehhez neked nem kell semmit buveszkedned.
  Erted?
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Lehet, de mit is tud? Megjeleníteni képet böngészőben? Ugyan már! Amire te gondolsz az az IP kamera és 15e+Á-tól indul nagykerben, nem túl jó felbontással és nem rögzítheted a képét - külön szoftver nélkül - csak nézheted. De nekem van kb. 200db USB kamerám ingyen, plusz elfelejted, hogy a 2e-es kamerákhoz (sima ccd kamera) vagy kell egy DVR ami 40-50e + HDD árban mozog, vagy hasonló áron DVR kártya amibe a CCD kamera bele megy. Ja ás amúgy a 2e-es kamera nem létezik - se a masco, sem a trioda nem forgalmaz ennyiért kamerát még kifutósba sem, de még tesco gazdaságos sincsen ennyiért! Továbbá a CCD kamerák - bár valóban relatíve olcsók - még a jó minőségűek is csak max 640x480-ban dolgoznak, míg webcam meg elmegy akár 1024x768 fölé is (igaz a képszám mx 20 frame/s körül megáll). Szóval ár és minőségbeli különbség is van az én megoldásom és az általad hivatkozott "kapható occóé" között. Amúgy meg felesleges lenne a fórum ha csak ilyen hozzászólások lennének, mert boltban minden megvehető - ehhez nem kell programozói tudás. Viszont itt a többség más-más okokból, de maga szeretné megoldani a problémáit. Így szerintem ha érdemben egy témához nem tudsz hozzá szólni, akkor inkább ne is szólj hozzá. De azért köszönöm hogy ránéztél a témára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudod az a baj, hogy lovesed sincs arrol, hogy mifele kamera rendszerek vannak (jut eszembe, en irtam mar kamerahoz szoftver programot)

  csak egy par felsorolas:


  KAMERA RENDSZEREK
  - Belteri kamera rendszer
  - Biztonsagi kamera rendszer
  - Infra kamera rendszer
  - IP kamera rendszer
  - Kulteri megfigyelo kamera rendszer
  - Terfigyelo kamera rendszer
  - Video megfigyelo rendszer

  KAMERA TIPUSOK
  - CMOS kamera
  - CCTV kamera
  - Dome kamera
  - Ejjellato kamera
  - Ipari kamera
  - Mozgaserzekelo kamera
  - Radios kamera


  Kamera szerver USB kamerakkal

  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • örvendek kolléga, én is telepítem őket pár éve. A ccd a kamera fajtája, amit te típusnak írsz az a kialakítása. A ccd maga a kamera típusa. Amiket linkeltél azok USB kamerák no webes felülettel, ergo inkább használnám a sajátjaimat. Az USB kamerákkal különben semmi baj, ugyan azok az alkatrészek alkotják mint az IP kamerákat, csak azokban van még + elektronika ami miatt IP-n éred el + fut rajtuk egy ninimál web szerver. Ennyi a trükkjük. De amúgy eléggé komoly irodalma van már az usb-s kamera szervereknek. Ha kicsit olvasgatnál utána, akkor még azt is tudnád olyan DVR is létezik már, ami képes USB-n fogadni a webkamerákat - bár korlátozott típusúakat. De ezzel még mindig nem a kérdésre adtad meg a választ, mivel az avi videok lehetnének házi video gyűjteményem részei is amiket így szeretnék lejátszani, attól még az elve ugyan az.

  Ja, a Nürnbergi szerver tényleg jó, de nem átlagos. Ha megnézed a felbontást láthatod, hogy nem 640x480, tehát webkamerás. De köszönöm a példát, lehet a forrásában ott a megoldás ami nekem kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd