RaveReports nyomtatási probléma

RaveReports nyomtatási probléma
2013-05-16T21:31:04+02:00
2013-05-17T09:01:46+02:00
2022-11-29T01:40:36+01:00
Gardener
Kedves Kollégák

Embarcadero RAD Studio 2010-en fejlesztek egy programot (C++), mely egy szerviz tevékenység ügyviteli támogatását végzi. Az adatbázis MySQL-en megy, bár épp most készül a program következő verziója, ahol MSSQL szerver lesz az adatbázis szerver.

A kezdeti probléma az volt, hogy a program két éves használata után néhány kliensen a nyomtatás, mely Rave Reports alapokon készült, nem megfelelő eredményt hozott. Nem jelent meg tulajdonképp semmi a nyomtatványon. Illetve azok az adatok nem jelentek meg, melyek a RaveReports adatbázis elérésével lettek lekérdezve. Azok az adatok, melyek paraméterként át vannak adva megjelennek most is. Volt olyan gép, melyen előtte gond nélkül ment a program, aztán egyszer csak nem ment. Volt olyan gép, melyet újra telepítve ismét ment a program, de volt olyan is amelyiket hiába telepítettünk újra nem ment a nyomtatás többet rajta. Sokat álmatlan éjszakát követően arra az elhatározásra jutottam, hogy fejlesztő környezet váltással talán egy újabb verziójú RaveReports-val ezek a hibák eltűnnek.
Nos a RAD Studio XE2 még támogatja a régi xp-s platformot ezért mellette döntöttem. Nos a RAD 2010-ről az XE2-re átállni nem egy leányálom, nem is értem ha valaki éveken keresztül fejleszti ugyanazt az alkalmazást, azt miért nem támogatja az Embarcadero egy professzionális migrálási lehetőséggel... No mindegy.
Átkínlódtam a program módosításokat, és már eljutottam egy hét alatt oda, hogy a program elindítható fordítási hiba nélkül.
A nyomtatás elindításakor jön a meglepetés:
"Project xy.exe raised exception class Exception with message 'No DataLink drivers have been loaded. Use the DataLinkADO.RVD driver file for the Rave server/IDE or include the unit RvDLADO for application."

Utána olvastam a dolognak, az eddigi DriverDataView kapcsolatokat kellene lecserélni DirectDataView-re. Megtettem. Nem sok report van kb. 10 de van olyan ahol 180 adat jelenik meg a nyomtatványon. Szóval nem volt kicsi munka, és most oda jutottam, hogy ha nyomtatást indítok már a fejlesztő gépen sem jelenik meg semmi a nyomtatványon. Az SQL szerverben és a lekérdezésben nincs hiba, mert a nyomtatás előtt minden adat megjelenik egy képernyőn amit elfogadva indul a nyomtatás.

No elég sokat írtam, de megpróbáltam felvázolni a probléma lényegét. Kérdés valaki találkozott már hasonló problémával? Megakadtam és pici segítséget várok, amit előre köszönök.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd