AJAX-nál a file-ok méretének ellenőrzése

AJAX-nál a file-ok méretének ellenőrzése
2013-02-20T03:08:48+01:00
2013-02-20T10:44:32+01:00
2022-11-28T08:05:35+01:00
serverman
Sziasztok,

Szóval van egy fájlfeltöltésem. Mikor feltöltök egy fájlt, akkor a success funkcióban megjelenítem a feltöltött fájlok nevét stb. Szépen DIV-ben. Most betettem egy tömb dolgot is. Ezt:

echo json_encode(array("fileokmerete" => $fileokMerete));

Ez így jelenik meg a success funkcióban a DIV ben:

{"fileokmerete":679}

Azt szeretném elérni, hogy mikor az AJAX-al elküldöm a fájlt, akkor az ajax megjelenítse egy másik DIV-ben ezt a PHP-s tömb dolgot.

Tehát nem tudom, hogy hogyan lenne az kivitelezhető,hogy pl. 1 másodpercenként mindig mutassa a php oldalról a fileokmeretét, és mikor teljesen feltöltődött a fájl, akkor ugye a teljes fájl méretét mutatná. Szóval ha pici a fájl, akkor ugye rögtön feltöltődik, de ha nagy akkor akár több másodpercig is lehetne nézni, ahogyan a div-ben növekszik a szám.

Szóval ezt szeretném ,de már mindenfélét írtak, de nem jövök rá a megoldásra. Meg azt sem tom, hogy az a tömb az megoldás e erre. Mert mondom a végén, a success funkcióban megtudok jeleníteni mindenfélét a fájlról...


Köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Erre mutattam már az 1. kérdésedben is ezt a témát.

Igaz, ott gagyinak minősítetted, de talán most már végre elgondolkozol azon, hogy miért is ez lenne a legjobb megoldás
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem elterelés az eddigiektől, de nézd meg a következő két megoldást nagy méretű fájlok feltöltésének próbájával!
  LINK1 és LINK2
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értelek, de vaz azt hogyan lehetne megoldani az xhr funkcióba, hogy amit megkap a php oldal fájlt és elkezdi menteni, ugye az egy tmp name szerint a tmp helyre kezd menteni, na azt a tmp fájlnak a méretét visszakapni. És az xhr-ben meg állandóan csekkolni a tmp méretet. És ugye ha már nincs méret mert ugye a tmp-ből az eltűnik ha már kész a teljes méret a megfelelő helyre.

  Szóval érted, hogy mit szeretnék. Ez kivitelezhető valahogyan? Köszi.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem ezeket a hulladékokat az a gond. Olyan trágyán van az összes megalkotva.

  Most van egy szép scriptem, csak az kellene nekem, hogy ez az átokfajzat AJAX jquery ameddig tolja felfelé a fájlokat arra az időtartamra egy div-et állandóan megjelenítek és csekkolom benne a fájlok méretét. Na ez meglenne akkor már tudnék jókat csinálni vele.

  Ezek a gagyik gagyik. Nem jó az én elképzelésemhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam ilyen az XHR funkció:


  xhr: function() { xhr = jQuery.ajaxSettings.xhr(); if (xhr.upload) { $('#uploadStatus').fadeIn(1000); xhr.upload.addEventListener('progress', function (e) { var p = parseInt(e.loaded/e.total*100); $('#progressBar').css({'width':p+'%'}); $('#progressValue').html(p+'%'); }, false); } return xhr; },
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helo,

  Esetleg közzéteszed a "szép" kódodat, hogy megleshessük és tudjunk mondjuk segíteni? Annyira szeretném már látni, mert ez a 3.téma amit erre nyitottál. Árnyék is adott már kész megoldást, én meg minden témádban megírtam mi a megoldás.Neked fogalmad sincs, hogy is kéne működnie ennek az ajax dolognak, csak legalább ne írd rá, hogy gagyi.Lényeg a lényeg, muta a kódot ami megvan és megy...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • BOCSI, de nem értem , mivel kellene már egy link a működő oldaladról, hogy bárki többet tudjon segíteni...
  Megj: Egy script nem szép, hanem jól vagy rosszul működik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd