Több Like gomb ajaxos oldalon

Több Like gomb ajaxos oldalon
2012-09-16T14:39:46+02:00
2012-09-21T22:13:42+02:00
2022-11-26T22:30:34+01:00
kamba
Sziasztok.Sosem csináltam még like gombot weboldalra és most problémával kezdek neki.Abban kérném a segítségetek hogy hogyan oldjam meg az oldalon a több like gombot.Minden cikkhez kéne egy ami az adott url-t megosztja nekem face-n.
Én így próbálkoztam:
function likebutton(myid){ var myiframe='<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://fireworkmagazin.hu/index.php?link=content&act=show&id='+myid+'&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>'; var obj = get('like'); obj.innerHTML=myiframe; }
Az a baj hogy valamiért csak a fő domaint látja a teljes query sztringet már nem,vagy csak nem akarja posztolni.A hibajelenség az az hogyha valamit lájkolok akkor az összes többi cikk is lájkolódik.
előre is köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
oké úgy néz ki hogy megoldottam. mivel a facebook csak az első get értékemet képes mozgósítani a többit valamiért lefelejti ezért a cikk mutatást lerövidítettem egy ilyen url-re.

http://fireworkmagazin.hu/index.php?id=65
megoldottam hogy ez az url-kerüljön a like gomb iframe href tagjába és ígymár megoszt minden oldalt.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • És nem véletlenül. Ha megadhatnád, hogy mit likeolj, akkor azzal csúnya emberek visszaélnének.
  Full AJAX-os oldalon és egy oldalon több like gomb sajnos nem fog menni.

  Egyébként mire jó a full ajax? (Szerintem csak gond van vele: nem lehet linkelni, google nem tudja indexelni, stb)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia. Köszi a hozzászólást.Ahogy észrevettem full ajax megoldással gyorsabb az oldal.Egyébként megy javascript nélkül is, pláne hogy a google tudja indexelni.próbáld ki.Egyébként nem hiszem hogy ne lehetne megoldani a dolgot nemhiszem hogy ilyen butára tervezték volna a like apit.de kitudja.Egyébként láttam már más oldalakon talán itt prog.hu-n is úgy működhet hogy a különböző témákat lehet likolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • oké úgy néz ki hogy megoldottam. mivel a facebook csak az első get értékemet képes mozgósítani a többit valamiért lefelejti ezért a cikk mutatást lerövidítettem egy ilyen url-re.

  http://fireworkmagazin.hu/index.php?id=65
  megoldottam hogy ez az url-kerüljön a like gomb iframe href tagjába és ígymár megoszt minden oldalt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy tudom, hogy a Google újabban már tudja indexelni a "full ajaxos" oldalt. Ha pedig mégsem, akkor is meg lehet oldani, legalábbis nekem sikerült :)
  Mind esetre az tény, hogy gyorsabb, szebb a "full ajaxos" oldal, ill. kevesebb forgalmat generál.

  <script async="false" type="text/css" language="JavaScript"> (function(d,s,id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); </script> <div id="fb-root"></div> <div class="fb-like-box" data-href="<?php echo $azoldalurlje; ?>" data-width="230" data-show-faces="false" data-stream="false" data-header="false"></div>

  Ha pedig ajaxos tartalmon belül van a like gomb, akkor plusz ez is kell:
  <script async="false" type="text/css" language="JavaScript"> $('body').ajaxComplete(function(){ FB.XFBML.parse(document.body) }); </script>

  Ha véletlenül nem tudnád, hogyan lehet egy function segítségével lekérdezni az aktuális oldal URL-címét, új témában leírom.

  Remélem tudtam segíteni.

  UI: Mire leírtam, már lemaradtam a megoldásról :) azért remélem hasznát veszed :)

  Szerk: Ha pedig rewrite_rule szép url címet használsz, biztos nem lesz problémád, hogy lemarad a get teljes query része :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a kimerítő választ!
  Ajaxos tartalmon belül van a gomb és azért generálom javascript-tel.Ezért választottam az iframe verziót a html5 hejett.

  Minden működik kivéve az oldal title jét nem tudom megosztani meg valami szép logót mert az ajax töltés indikátoromat osztja meg a face.

  Azért köszi.üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyiss új témát, segítünk.
  Amúgy amit írtam az is iframe-et hoz létre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítőkészségedet.
  Megoldottam meta tagokkal a dolgot csak az a baj hogy azthiszem azt nem tudom javascriptel változtani (legalábbis még nem láttam rá példát) így csak úgy oszt meg hogy azt írja (egy érdekes cikk) és og:url metatag nélkül a gombon keresztül átadott linket osztja meg.
  A logót megtalálta kiírja hogy egy érdekes cikk aztán ennyi:)
  A meta dinamikus (ajax utáni) változtatásával lehetne talán elérni hogy a title is kapjon normális címet de ahoz asszem már blőd vagyok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Google :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Stackowerflow:

  I'm guessing you figured this out already, but others may have the same problem.

  You can't change the Open Graph meta tags with JavaScript after the pageload, as Facebook requests the page from the server again when looking for the meta tags, and so it will not find the updated tags.

  Furthermore, I found that Facebook only searches the header for the Open Graph meta tags, so adding them in the body will not work either.

  The meta tags are read by Facebook when shared (liked, etc.), so the JavaScript code might not work. You can test using the online debugger.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • NAszóval gondoltam ha rájöttem akkor már leírom hogy hogykell beállítani az oldal og:title tagját.
  Szóval amikor rányomsz a tetszik-re akkor a facebook a megadott url-t meglátogatja egy GET típusú lekérdezéssel és megvizsgálja a meta elemeket.ez teljesen függetlenül teszi a javascript-től tehát az átadott GEt paraméterek alapján beállítható a kért cikk title-je vagy leírása (kinek mi).
  Mysql ból kiolvasva megadod ha van kért id ha nincs akkor meg nem adsz meg semmit.
  ennyi az egész.Szóval nem kell javascripptel mahinálni mivel a face nem javascripttel kéri ki a metaadatokat hanem lekérdezéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd