Php val egy a töbhöz kapcsolat

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: 1 t�ma - 1 k�rd�s
Címkék
Php val egy a töbhöz kapcsolat
2012-05-28T09:47:12+02:00
2012-05-28T14:33:44+02:00
2022-11-25T21:35:37+01:00
Norbi83
Egy össze tett problémához kérem a tanácsotokat.

Adott egy űrlap. azon belül olyan adatok amikből csak egy adat van/űrlap pl. születési idő, név stb.. és vannak olyan adatok amik külön táblában tárolok 1:n kapcsolattal pl: email cím, tefon szám stb.

Létre hoztam az űrlapot, működik is. A kérdés, hogyan tudom megoldani hogy, ugyan arról az űrlapról történjen azoknak az adatoknak a bevitele ami az 1:n táblákban van.

Probléma: addig nem tudok 1:n táblákba adatot be írni amíg nincs létre hozva a fő űrlap, és nem jön létre hozzá az ID szám, mert hát az 1:n táblában az ID számmal történik az össze kapcsolás.

Ehhez kérek ötleteket, linkeket bármi segítséget hogy ennek mi a logikai menete.
Mutasd a teljes hozzászólást!
pont ehhez készítettem anno egy mintát, lesd meg:
több a többhöz realizálása mezőhozzáadással

Mutasd a teljes hozzászólást!

  • ha minden mezőt kitöltöttél, és beírható a táblába az alap űrlap adatai, beírod, és mysql_insert_id() -val megkapod azt az id-t, amit a többi táblában használhatsz.


    Addig amig hibás a kitöltés visszaírod az űrlapba a beírt mezőértékeket.
    Én ilyen esetben tömb változónévvel hozom létre az űrlapokat, és könnyebben bejárhatod.
    $i. email <input type="text" name="email[$i]"> <br /> $i. telefon <input type="text" name="telefon[$i]"> <br />

    és így a value részhez kiírhatod a $_POST tömbből.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • pont ehhez készítettem anno egy mintát, lesd meg:
    több a többhöz realizálása mezőhozzáadással

    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszi a gyors vállaszt. Jelenleg nekem most úgy működik az űrlapom hogy ha elment az adat akkor jön egy if es vígygálat.

    if ( $sql->insert_id > 0 ) { ob_end_clean(); header( "Location: http://79.172.211.221/~millions/index.php?op=urlapok/kuturlap" ); die(); } else { ob_end_clean(); header( "Location: http://79.172.211.221/~millions/index.php?op=urlapok/Urlapindex"); die();

    Arra gondoltam elsőre úgy lehetne a legszebben megoldani hogy létre hozom az alap adatokat majd jön egy automatikus lekérdezés és az vissza írja az adatokat, hogy lássam mit írtam be. Után pedig az 1:n kapcsolat adati felett van egy text beviteli mező: Itt beírok egy mail címet hozzá ad (gomb) és az alatta be írja automatikusan egy selectbe és meg is jeleníti. Ezt el kell játszani az összes ugyan ilyen adattal, ha kész bevitel a feldolgozó részben pedig külön külön táblába beírja egy for vagy while cikklussal az adatokat a megfelelő táblába hozzá adva az id számot. Erről mi a véleményed?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Erről mi a véleményed?

    nézd meg a mintát amit küldtem, és utána döntsd el melyik az egyszerűbb Tábla létrehozó kód a .txt fájlban, beállítod az SQL kapcsolatot, és máris tesztelhetsz vele.
    Ilyet manapság plusz muniusz gombokkal szoktak kliens oldalon.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia félig sikerült be üzemelnem az elküldött programot: Átírtam a connect.php ban a szükséges sorokat, létre hoztam a táblákat. Be is jön viszont amikor beírom az adatokat és rá kattintok az elküld gombra jön a hiba üzenet. Unknown column 'email' in 'field list'

    már át írtam az emilhez kapcsolódó regex rész is de semmi, hogyan lehet megoldani ezt a problémát. Mert így nem történik adat beírás a táblákba. Köszi. Pont ilyen megoldásra gondoltam
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • debuggolnod kéne miért ad be email mezőt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • nem tudom

    ez a teszt oldal elérhetősége:

    http://79.172.211.221/~millions/djjjozsi/index.php?todo=insert
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: 1 t�ma - 1 k�rd�s
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd