Custom Form ClickOnce deployment-el, hogyan?

Custom Form ClickOnce deployment-el, hogyan?
2011-10-04T08:20:53+02:00
2011-11-05T07:23:17+01:00
2022-11-23T14:20:41+01:00
spawn85
Sziasztok.

Lenne egy WPF alkalmazásom, amit clickOnce-al szeretnék deployolni (mivel nagyon fontos lenne hogy a kliensek, amelyek gyakran frissülhetnek, naprakészek legyenek). Viszont a program első telepítésekor szükségem lenne egy egyéni form-ra, illetve emögött egy nagyon egyszerű logikára. A Formon bekérek a user-től adatot, illetve a háttérben egy WCF szolgáltatáson keresztül lehúzok egy konfigurációs csomagot, amit összegyúrva a user által megadott adatokkal szerializálnék egy xml config file-ba. A kliens ezután minden indításkor ebből a konfig fájlból olvasna bizonyos információkat. Meg lehet ezt oldani valami egyszerű módon? Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia,
amennyire én tudom ez nem lehetséges ebben a formában. Javaslom inkább a program telepítése után az első indításkor jelenítsd meg ezt a formodat, és addig ne engedd tovább amíg meg nem adja a szükséges adatot. Aztán ezt valahova lokálisan nyilván elmented, és ha később esetleg törlődne valamiért a program indításkor újra bekérhetné. A lényeg, hogy magába a programba építsd bele ezt a logikát.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A project properties - settings- scope:user beállítással tárolsz egy jelző adatot ami pl. ha = 1, akkor első indítás, igy e vizsgálattal futtatható az inicializáló kód, majd átállítva pl. 0-ra, a futtatás letiltódik (vagy fordítva).
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • No, a formos megoldás győzött. Maradt a clickOnce deployment, és a dolog menete: Felhasználó letölti a programot, elindítja az alkalmazást. Ekkor megpróbálok kiolvasni egy file-ból egy felhasználói azonosítót (logintoken), amivel az alkalmazás belépteti a usert. Ennek hiányában (első indítás erről a gépről), rákényszerítem hogy adja meg az adatait a formon, a token kódját kimentem file-ba, és a további beállításait a kódhoz társítva lementem adatbázisba (így ezek a beállítások token által bezonosítva bármikor visszakérdezhető, de szükség esetén kliensfüggetlen módon a szerver oldalon is frissíthető,módosíthetó). Neten találtam még pár nyakatekert megoldást, közülök szinte mind túlbonyolítás volt, így ezt a megoldást találtam a legkézenfekvőbbnek.

    Elnézést a késői válaszért!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd