Fájlok beágyazása a programba

Fájlok beágyazása a programba
2011-09-04T11:39:15+02:00
2011-09-05T16:58:54+02:00
2022-11-22T23:45:36+01:00
evo x
Sziasztok!


Stringeket szeretnék eltárolni futási időben magában az exeben,eddig csak olvasni sikerült belőle,írni sajnos nem tudok.

Eddigi kód:

System::ComponentModel::ComponentResourceManager^ resources = (gcnew System::ComponentModel::ComponentResourceManager(Form1::typeid)); ResourceSet ^ rs = resources->GetResourceSet(System::Globalization::CultureInfo::CurrentUICulture,true,true); String ^vm = rs->GetObject("akarmi"); //olvasás ResourceWriter^ rw = gcnew ResourceWriter("myResources.resources"); rw->AddResource("fg",""); rw->Generate(); rw->Close(); //írás de ezzel csak másik fájlt készít majd abba ír

A segítséget előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
EXE fájl saját magát Windowson nem fogja tudni módosítani. Ugyanis a Win úgy gondolkodik, hogy ami fut, az zárolva van, és senki nem szerkesztheti meg. Legfeljebb trükközni lehet, hogy csinálsz másik EXE fájlt, aztán egy harmadik program lecseréli a régi EXE-t az újra a futtatás után.

Egyébként sem tartom jó ötletnek, ha a bináris magát szerkesztgeti. Ha erre rendes működés közben szükség van, jobban jársz valami felhasználó-specifikus konfig fájllal, és akkor még a Vista/Win7 se szól be azért, hogy a Program Filesba akarsz írkálni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd