Kapcsolódás SQL server-hez

Kapcsolódás SQL server-hez
2011-01-08T22:42:03+01:00
2011-01-09T13:15:00+01:00
2022-11-20T10:40:35+01:00
steve81
Sziasztok!

Kaptam egy olyan csodálatos házi feladatot, hogy oldjak meg egy egyszerű SQL-es lekérdezést Java-ban. Ezzel nincs is gond leszámítva azt, hogy nem nagyon értek a Java-hoz. Választási lehetősége viszont nincs ezért kérem a segítségeteket, hogy mi a gond az alábbi kóddal (ezt sikerült összeraknom, összevadásznom):

import java.sql.*; import java.util.Vector; public class Queries { Connection myConnection = null; Statement myStatement = null; String myQuery = null; ResultSet rs = null; public void getCategories( String myServer, String myUser, String myPassword, String myDatabase, Vector<String> myCategories){ try { Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); myConnection = DriverManager.getConnection( "jdbc:mysql://" + myServer + "/" + myDatabase, myUser, myPassword); myStatement = myConnection.createStatement(); myQuery = "SELECT Category FROM categories"; rs = myStatement.executeQuery(myQuery); while (rs.next()){ myCategories.add(rs.getString("Category")); } myStatement.close(); myConnection.close(); } catch (java.lang.ClassNotFoundException e) { System.err.println("ClassNotFoundException: " +e.getMessage()); } catch (SQLException e) { System.err.println("SQLException: " +e.getMessage()); } } }
A hibaüzenet:
ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver

Már próbálkoztam egy telepítéssel is innen, de az sem jött be (bár lehet, hogy valamit nem jól konfiguráltam).
Valakinek ötlet, javaslat?!
Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
OK.
Jobb egér-gombbal kattints rá! Válaszd a "Connect Using..." parancsot!
Értelemszerűen töltsd ki a megjelenő "New Database Connection" dialógus ablakot!
Ekkor létrehoz egy kapcsolatot a megadott adatbázissal. Azzal amelyikkel egyébként dolgozni akarsz. Meg kell jelenni a driverek alatt egy új kapcsolat sornak. Ezt fogjuk használni a következőkben.

Lépj vissza a "Projects" ablakba. Adj hozzá egy új "Master/Detail Sample Form..."-ot! Válaszd közben az előzőleg készített kapcsolatot és adatbázist! Amikor létrehozta a példát, tulajdonképpen készen is vagy. Két dolog közül választhatsz: Kitörlöd a példát, amit létrehozott vagy felhasználod a programodban. Ez már újfajta "Persistence" - "Entity" módszerrel oldja meg az adatbázissal való kapcsolatot. Lesd meg, hogyan csinálja! Érdemes.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd