Visual Studio 2005 GUI létrehozása

Visual Studio 2005 GUI létrehozása
2010-09-27T19:33:22+02:00
2010-10-08T12:45:42+02:00
2022-11-19T10:50:36+01:00
Norris08
Sziasztok!

Visual Studio 2005 fejlesztői környezetben írtam egy tömörítő programot C++ nyelven. A problémám az lenne, hogy erre a kész, működő forráskódra szeretnék készíteni egy egyszerű felhasználói felületet. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ezt hogy tudnám megvalósítani. Tehát hogy a kész forráskódot, függvényeket hogyan tudom hozzárendelni a GUI-hoz, és ebből hogy készítek exe-t?

Válaszokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Két lehetőséged van:

1) csinálsz egy winform projeketet, és bereferenciázod a tömörítős projekted, és hívogatod a winformos projektből

2) Csinálsz a meglévő projektedbe egy Program.cs-t, aminek ez a tartalma kb:


using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Windows.Forms; namespace TesztWinform40 { static class Program { /// <summary> /// The main entry point for the application. /// </summary> [STAThread] static void Main() { Application.EnableVisualStyles(); Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false); Application.Run(new Form1()); } } }
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Windows form vagy wpf projektek közül választhatsz.
    Készítesz formokat, raksz fel gombokat, textboxot, meg amit kell, és a megfelelő eseményekre meghívod a tömörítő kódod megfelelő metódusait.

    exe-t meg úgy készíthetsz, hogy lefordítod a választott projektet.

    szerk: bocs, vs2005-ben még nem volt wpf (aszem)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hello!

    Már van projectem, amiben benne vannak a tömörítő metódusaim. Itt hozzáadok egy windows formot ráteszek egy gombot ami meghívja a tömörítő metódust, de ilyenkor hova kell írnom a main függvényt?
    Mert e nélkül nem fog lefutni a program...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Két lehetőséged van:

    1) csinálsz egy winform projeketet, és bereferenciázod a tömörítős projekted, és hívogatod a winformos projektből

    2) Csinálsz a meglévő projektedbe egy Program.cs-t, aminek ez a tartalma kb:


    using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Windows.Forms; namespace TesztWinform40 { static class Program { /// <summary> /// The main entry point for the application. /// </summary> [STAThread] static void Main() { Application.EnableVisualStyles(); Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false); Application.Run(new Form1()); } } }
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Értelemszerűen a namespace-t és a Form1 típust át kell írnod...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Értelemszerűen C# és C++ kód összehegesztése egy projektbe nem lesz ilyen egyszerű.

    De hasonló kódot beleraksz a meglévő main függvényedbe (márhogy hozzon létre egy formot és arra fusson rá), na akkor jó lesz.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nyilván nem c#-ban kell megírnia :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szerintem felesleges a Windows form vagy wpf.
    Sima MFC dialog based alkalmazással is simán meg lehet csinálni, ráadásul igy 1 darab exe lesz és framework se kell.


    Véleményem szerint feleslges Managed cuccokal megerőszakolni egy C++ projektet, nem is értem miért olyan divatos ez manapság pláne, hogy már vs2008 is nagyon hatékony volt natív alkalmzások fejlesztésére.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hali!

    Odáig megvagyok, hogy a formomra felraktam gombot, és annak megnyomásakor szépen lefut a már megírt kódom. Arról kéne nekem valami leírás, hogy hogy tudom megcsinálni, hogy több formból álljon, meg váltás az egyes formok között. Hogy, hogy lehet beállítani a gombokat, checkboxokat, kéne még olyan is hogy ki tudjam választani hogy melyik fájlt akarom tömöríteni, kicsomagolni, ezt valahogy átadni a már megírt forráskódomnak.

    Ezekhez szeretnék leírást, tanácsot, segítséget kérni.

    Előre is köszönöm!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Azt szeretném még megkérdezni, hogy az egyik formról hogy tudom elérni egy másik form elemeit. Konkrétan azt szeretném megcsinálni, hogy az első formon egy gombra kattintok, akkor megjelenik egy másik form, és ha annak az egyik gombjára kattintok, akkor el tudjam érni az első form textboxában lévő szöveget.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • még olyan is hogy ki tudjam választani hogy melyik fájlt akarom tömöríteni, kicsomagolni, ezt valahogy átadni a már megírt forráskódomnak.

    Szerintem ehhez valami ilyesmi kell: >>Link_1
    ---------------
    ha annak az egyik gombjára kattintok, akkor el tudjam érni az első form textboxában lévő szöveget.


    Ebben mi olyan bonyolult? Nem hallottál még a függvény argumentumokról? Amit tudni akarsz a mások formon, az átadod neki egy változóban.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A tömörítő programodból értelem szerűen DLL-t, vagy libet kell csinálnod és annak műveleteit hívogatod a GUI-ról.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Egy idevágó kérdés:

    Visual C++ projekteknek mostanában mit használnak GUI-ra? Még mindig csak MFC a favorit? Ennél szebb/jobb/egyszerübb nincs?
    Ha beépitett nincs, akkor milyen third party van? QT? más?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hát most a VC++-ról nem tudok nyilatkozni, mert azt nem ismerem annyira (mármint hogy a Visual Studio milyen GUI frameworkot tol alád), de nem értem a kérdést se: VALAMILYEN beépített nyílván van, hiszen látod hogy van...
    A QuckTime az NEM GUI framework, hanem egy gagyi és idegesítő lejátszó.
    Amire gondoltál az a Qt és van mellette százmillió egyéb crossplatform vagy csak Windows GUI framework.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd