Access lekérdezések sorrendjének optimalizálása

Access lekérdezések sorrendjének optimalizálása
2010-09-01T18:13:34+02:00
2010-09-01T19:15:13+02:00
2022-11-19T00:30:34+01:00
ks11111
Sziasztok,
adatgyüjtő rendszert készítettem, amely egy központi adatbázisból (mdb)(az adatok tárolására) és három "kliens" adatbázisból (mdb)(kezelöfelületek) áll.
A kliens adatbázisokban csatoltam a központi adatbázis tábláit, és lekérdezéseket hoztam létre.
A lekérdezéseket ADO-val tovább szüröm, feldolgozom VBA kódból, majd ezután jelenítem meg a kezelőfelületen.
Kérdésem, több ezer rekord esetén is elég hatékony lesz ez a módszer, vagy programozástechnikailag helytelenül építettem fel a lekérdezéseket.
Köszönöm a válaszokat,
Mutasd a teljes hozzászólást!
adatbázismotor "összeköti" és egyszerre hajtja végre a lekérdezést, vagy két lekérdezést hajt végre?


Kettőt. Az első eredménye egy "temp", amit a második felhasznál
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Tán jobban járnál, ha adatbáziskezelőt (pl. SQL Server 2008 express) használnál fájlszerver helyett.
    A lekérdezés és szűrés is a kliens gépeken zajlik, így ez elég időigényes.
    Adatbázis kezelő használatakor viszont a központi adatbázis tárhelyén (server-en) történhet az adatkezelés zöme, nem kell mindent a kliensekre másolni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A csatolás már önmagában se túl gyors. (Jobb lenne egy MSSQL (express))

    A lekérdezéseket ADO-val tovább szüröm

    Miért nem eleve olyan lekérdezést hívsz?

    A hatékonyságot meg sok minden meghatározza.

    Indexek, sql, VBA programkód, ...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszönöm a gyors válaszokat,

    a rendszerünket a rendszergazdánk úgy építette fel, hogy egy központi gépen fut a Windows, és ezen 3 "szálon" fut a három kliensprogram. A távoli kliensgépek nem "teljes értékű" pc-k csupán az érintőképernyőt lekezelő kliensek.

    A lekérdezéseket ADO-val tovább szüröm
    Rosszul fogalmaztam, a lekérdezésekből nyert adatokat, ADO segítségével írom ki a képernyőn lévő gombokra.

    Lehet, hogy a lekérdezés SQL mondatát is az ADO-ból kéne hívnom.

    Nem teljesen világos számomra, hogy ha egy lekérdezésből a másik lekérdezésre hivatkozom, akkor az adatbázismotor "összeköti" és egyszerre hajtja végre a lekérdezést, vagy két lekérdezést hajt végre?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • adatbázismotor "összeköti" és egyszerre hajtja végre a lekérdezést, vagy két lekérdezést hajt végre?


    Kettőt. Az első eredménye egy "temp", amit a második felhasznál
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd