Form1 pictureBox képének átküldése a Form2-be

Form1 pictureBox képének átküldése a Form2-be
2009-07-30T15:56:02+02:00
2009-07-30T19:32:22+02:00
2022-11-14T11:20:39+01:00
evo x
Sziasztok
Még a C++ -ben kezdő vagyok.Szeretek mindent magam megoldani,de a mostani problémám megoldására nem tudok rájönni,ezért segítséget kérek.

A problémám a következő:
Ami egy kicsit megkavart c++ -ben az a két Form közötti kapcsolat,mivel előtte VB-t használtam,és abban könnyebb volt az ablak adatainak megosztása.

Van két Formom(Form1 és Form2 ). A Form1-en vannak képek(A Form1-en több picturebox van),és ezeket a képeket akarom áttjutattni egy gomb megnyomásakor a Form2 pictureboxába.
A képeket a Form1 -ről bizonyos időközönkét másolnám át a Form2-re timerrel.

De sajnos csak eddig jutottam:

//Form1 Form2^ f2 = gcnew Form2; f2->ShowDialog();
Próbálkoztam azzal is hogy csak simán hozzárendelem,de nem működik:

Form2^ f2 = gcnew Form2; f2->pictureBox1->Image = this->pictureBox1->Image; f2->ShowDialog();

A segítséget előre megköszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
hy
csak úgy azért nem tudod hozzárendelni, mivel a picturebox valószínüleg private-kénr lett definiálva a Form2-ben és ez így jól is van...
A Form2 osztályodat kiegészíthetnéd egy setImage fügvénnyel, pl: ( C# a kód, de csak áttudod konvertálni )

public void setImage( System.Drawing.Image bm ) { this.pictureBox1.Image = bm; }
nahh és mivel ez a fügv publikus, ezért megtudod hívni...
Ez a form1-en egy gomb Click eseménye...
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Form2 f2 = new Form2(); f2.setImage( this.pictureBox1.Image ); f2.Show(); }
Biztos hogy ShowDialog-gal akarod létrehozni a Form2-t???
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd