Prog.Hu
Free Turbo Delphi Explorer és ami mögötte van
2013-09-04T18:46+01:00
lamer@localhost
lamer@localhostProg.Hu
regisztrált tag
turbo explorer download

Nézd meg itt... Oda van írva a letöltéshez: "ISO image"

Sebaj. Az ingyenes verziót is tuti loptam. Amúgy azt, hogy egyszerre csak egy lehet fenn már aznaptól tudom, azért nem is foglalkoztam vele azóta. Ha nem tűnt volna fel, az egy 1 hónapos hozzászólás, és a következő post az, hogy már megoldottam...

Amúgy ha jól emléxem Ivn-tól kaptam a linket, amikor bcb5-öt kerestem megvételre.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A CG iso-ban adta a telepítőt.


hol?
mert letolteni .iso-t nem lehet toluk. vagy mashonnet van? vagy megvetted? akkor tudnod kellene, hogy egy gepen csak egy personality lehet fent egyszerre. [1ebkent tmerger] . udv.
Mutasd a teljes hozzászólást!
hogy a license 10 év múlva jár le...


Itt egy 0-a lemaradt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
miért mondana ellent? A CG iso-ban adta a telepítőt. A turbo explorer ingyenes akármeddig, de a progiba úgy van beállítva, hogy a license 10 év múlva jár le...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Itt a két iso a gépemen

cool ez a 36405 napos trial


ez a ket dolog kicsit ellentmond egymasnak.
iso-d van? es trial?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sziasztok! Vásárolt már valaki Turbo Delphi-t? Mi van a dobozban? Vagy csak 1 lemez és kész? A Borland.hu-n érdemes megvenni, vagy van ahol olcsóbban is hozzájut az ember?
Köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
No már megoldottam...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az komoly, hogy ha van telepítve egy turbo c++, akkor turbo delphi-t már nem lehet? Itt a két iso a gépemen, c++-t használom, fel akarom tenni tdw32-t és aszongya hogy uninstall a létezőnek, ha ezt is fel akarod tenni. Ez kész... Amúgy cool ez a 36405 napos trial. Ez már csak azért is gáz, mert komponenseket c++, felületet delphiben szeretek összedobni... pbrrrr loool.

Amúgy valaki elárulná, hogy tudom megjegyeztetni ezzel a vacakkal a nézeti beállításokat?
Mutasd a teljes hozzászólást!
A J# kb. java, szvsz elsősorban a régi java progik .NET-re portolására való. A C# nagyjából kb. ugyanaz mint a java csak jócskán kibővítve (javában nincs property, operator overloading, stb). A C++ picit más világ mint a .NET és a Java, itt natív kód van, nincs automatikus memóriakezelés viszont vannak pointerek orrba-szájba, operator overloading van, property nincs (bár ígérik hogy lesz) többszörös öröklés van ami a .NET-ben és a Javában nincs, és a szintaktika is elég sok ponton eltér a fenti kettőtől.

Igazából a nyelv annyira nem nagy meglepetés, C++-ról vagy C#-ról jávára áttérni nem túl macerás, bár a C++ egy picit azért eléggé különbözik a C# és a Java nyelvtől. De az igazán nagy falat az a framework. A java és a .NET esetén az alapok nagyjából hasonlóak, a felépítmény azonban elég drasztikusan eltér.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Egy utolsó ebbe a topicba:

C# - C++ ; J# - Java

Mi a külömbség a feniek között? Ha később javazni is akarok akkor melyik?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tartok tőle hogy az az év közepe lesz ott év vége is


Én is. Az egyetlen, ami vígasztal, hogy a VS 2005-ből is voltak használható béták jópár hónappal a végleges megjelenés előtt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tartok tőle hogy az az év közepe lesz ott év vége is
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem zavaró, hogy a c#-ben írt programodhoz kell a framework?

Nem. Előbb utóbb minden gépen ott lesz. A Vista-ban már most ott van a hármas.

Tudom, hogy a java-hoz is kell, de azért egy jre-t könnyebb, gyorsabb felrakni.

Ja. Csak a JRE-t általában minden alkalmazás hurcolja magával. Ezt meg egyszer felteszi a user, utána nincs több gond.

Eleve csak w2000 vagy xp jöhet szóba.

A win98 nem oprendszer hanem szutyok (lásd még Orcas-os topic), linux használatára pedig elég nehéz tartósan rávenni a júzereket, kivéve pár fanatikust. Én csak tudom - ez idáig multiplatformos progi (kylix/delphi) fejlesztéséből éltem, még a kezdetben lelkes linuxos userek nagy része is igen hamar visszatért a windowshoz. Pedig az én rendszerem olyan hogy szabadon válthat linux és windows között ugyanazzal a licensszel.

SP2 telepít

Ezt amúgy is kell mostanság (egy rakás biztonsági lyukkkal lesz kevesebb).

.NET2 telepít

Ez bizony igaz. De csak egyszer. Azaz ha egyszer valaki már használt .NET2-es vagy 3-mas progit a gépen akkor a megfelelő .NET már fenn van.

program telepít

Ez viszont jóval kisebb mint ha egy átlag delphis progit telepítenél ahol az exe-hez szépen statikusan hozzá van linkelve az által használt VCL.

Alapjában véve a gond ott kezdődik hogy semmi nincs ingyen. Egy programnak manapság elég sok járulékos szolgáltatásra van szüksége. Régen jó volt a kis Clipper progi aki szépen a Say utasítással kiírt a képernyőre, a Get-tel és a Read-dal beolvasott és ezzel meg pár funkcióbillentyű kezelésével le volt tudva a user interfész. Kommunikáció még nem volt, max. némi hálózatkezelés és egy primitív adatbáziskezelés. A Clippernek ehhez elég volt úgy 180K körüli bytecode interpreter + a clipper könyvtárak. Ma azért picit mások az elvárások. Most a grafikus user interfészt, webservice kezelést, stb. vagy te írod meg, vagy valamelyik objektum kezelő könyvtárra bízod a dolgot. Az viszont méretes - és minél több szolgáltatás van annál méretesebb. Ez az ami miatt a .NET és a java JRE akkora amekkora. A VCL sokkal kisebb - viszont cserébe jóval kevesebbet is tud. Persze lehet (majdnem) mindenre komponenst, libet találni ami vagy műxik vagy nem. De a user szvsz jobban jár ha egy nagy, egységes osztálykönyvtárra épít mindenki.
Ráadásul a .NET valójában a windows API következő generációja. Win32 biztos hogy lesz még egy ideig, de szvsz windowson egyre inkább háttérbe fog szorulni, már csak biztonsági megfontolások miatt is.

Nekem is pont ilyen dilemmám volt: Delpi, .NET, Java. Én arra jutottam hogy szvsz a Delphinek nem sok értelme van a .NET-es világban, az egyetlen komolyabb előnye hogy win32-es kódot is tud fordítani - de ez szvsz nem számottevő, új projectet épeszű ember úgy sem VCL.NET-ben kezd, a Windows.Forms és a win32 pedig nem igazán átjárható Delphi alatt sem, ráadásul a Delphi még ma is az 1.1-es .NET-nél tart, pedig már 3.0 is van.
A java szintén nem rossz dolgog, multiplatform meg szabad meg minden, de a .NET jóval produktívabb, ráadásul lényegesen gyorsabban fejlődik. Plusz van mögötte egy cég aki érdekelt a fejlesztésében - a microsoft mostmár kis túlzással = .NET. Ezzel szemben a SUN igazából vaskereskedésből él.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Aki SP 2 nélkül merészkedik az Inrenetre, az megérdemli, hogy ne fussanak nála a .NET 3.0-ás programok. Sajnos nagy az Isten állatkertje, ezért XP alatt ezzel meg kell barátkozni. Vistától ilyen gond nem lesz, mert tartalmazza a .NET 3.0-át, és a további frissítéseket is automatikus letölti és telepíti, ha jól tudom (.NET 3.5 - második félév).

Nem zavaró, hogy a c#-ben írt programodhoz kell a framework?


Engem spec. nem zavar, mert ASP.NET-ben dolgozom általában, de kellemeseket lehet szívni vele. A helyzet azonban nem rosszabb, mint a Java telepítés körül, sőt a .NET 2.0-át egyre több program igényli (például az Oblivion Mod Manager).

A .NET 3.0-val nem lesznek ilyen gondok. Az user experience kb. milliószorosára ugrik a 2.0 -> 3.0 váltásnál, ilyen az 1.1 -> 2.0-nál még hírből sem volt, ezért XP-n is úgy fog terjedni, mint egy kiadós afrikai sáskajárás. Az userek nagyrésze pedig felteszi a Vistát 1 héttel a megjelenés előtt (torrent people).

Év közepén pedig itt a VS 2007 és a .NET 3.5. Nincs ezen mit rágódni! Pontosabban van, mert a 3.x-et majd csak a VS 2007-től lehet érdemben programozni, az egyetlen RTM editor egyenlőre csak a WF-hez létezik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Amúgy tetszik a .Net és a Delphi is. Én anno a Clipper halála után felhagytam a programozással
Most minden vágyam vissza térni. Örökké rágódom. Delphi ... .Net ... Java


Mostanában ezek a nehéz kérdések. Én már 3 közül nem tudok választani:

Delphi WinForms vagy Delphi VCL.NET ?

Delphi .NET vagy Visual Studio 2005 ?

Mostanában ezek elég nehézkes kérdések, és őszintén szólva egyikre sem tudok már semmit mondani, mert mindegyikben látok fantáziát, bár a Delphiben egyenlőre addig nem, amíg nem látom, hogy mi lesz benne. A Visual Studio viszont biztos vezető szerepet tölt be a .NET fejlesztésben, mivel a platform gyártójától származik a fejlesztőeszköz is hozzá. Viszont ez nem zárja ki azt, hogy a Delphi se lenne jó .NET-hez. Tényleg nem tudom már , már tényleg nem vagyok biztos semmiben. Én most ilyen híd állapotban vagyok a két világ között.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Azért kédeztem, hogy mennyire hasonlít a Java szerkezetéhez mert később szeretném a java-t is valamilyen szinten megtanulni. Sajnos most a java-hoz nincs elég időm viszont a c# is érdekel és jol van dokumentálva még magyarul is.

Kérdés?
Nem zavaró, hogy a c#-ben írt programodhoz kell a framework?
Tudom, hogy a java-hoz is kell, de azért egy jre-t könnyebb, gyorsabb felrakni. Pl.: XP-nél kell az SP2 amit nagyon utálok.

Szóval készül egy c# progi. Ezt felakarom tenni egy gépre. Eleve csak w2000 vagy xp jöhet szóba. A gépen csak xp van.

1. SP2 telepít
2. .NET2 telepít
3. program telepít

Szerinted nincs ez túl bonyolítva?

Amúgy tetszik a .Net és a Delphi is. Én anno a Clipper halála után felhagytam a programozással
Most minden vágyam vissza térni. Örökké rágódom. Delphi ... .Net ... Java
Mutasd a teljes hozzászólást!
A C# nagyjából hasonlít a javára, csak van egy pár dolog ami a Delphiben és a C#-ban van és a javában nincs, meg egy pár dolog ami a javában és a C#-ban van és a Delphipen nincs, és persze pár olyan dolog is akad ami a Delphiben van és a C#-ban és a Javában nincs (bár ezek C#-ban elég könnyen megvalósíthatók, a 3.0-ban pedig jobb is akad vagy nem túl szerencsés szerkezetek /Pl. with/).

Amúgy bizonyos alapdolgokban persze a Delphi is hasonlít a javára illetve a C#-ra (mindegyik procedureális, bár a C#3-ban állítólag már vannak dekleratív elemek is). Én főleg Delphiben és C# 2.0-ban vagyok otthon, ha valamit tudni akarsz kérdezz nyugodtan, legfeljebb én sem tudom . A .NET elég nagy ahhoz hogy talán még a microsoftnál sem látja át az egészet teljesen senki...
Mutasd a teljes hozzászólást!
És a C# szerkezete mennyire hasonlít a java-ra.


.NET = !Delphi;
.NET = Java++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++;

Tömören. LOL
Mutasd a teljes hozzászólást!
És a C# szerkezete mennyire hasonlít a java-ra. Mert a delphi semennyire. LC ha kérdezek a .Net ről akkor felvilágosítasz? Édekel a dolog.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én legalábbis áttértem .NET-re pedig elég nagy gyalorlatom volt Delphiben. Jelenleg épp felejteni próbálom
Mutasd a teljes hozzászólást!
Van értelme még Delphi-t tanulni? Vagy tényleg a végét járja. Nekem olyannak mint anno a clipper halála és az XBase megjelenése majd gyors bukása.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Dr. Bob megvizsgálta
Dr.Bob Examines... #84: Delphi on Windows Vista

Remélem segít!
Üdv!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem tudom, hogy megoldja e a problémát, de csak ezeket találtam így hirtelen:

Finally!! (or how to install Turbo Delphi on Vista RC2)

Google Grupper
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sziasztok!

Vista RC2 5744-es alá már próbálta valaki telepíteni?
A prereqs dolgok felmentek mindenféle gond nélkül (a Net-en található szükséges lépések elvégzése után
How to fix .NET Framework 1.1 setup failure on Windows Vista build 5456), de amikor magát a TD-t telepítem, akkor kb. a felénél kiírja, hogy:

"Error writing to file Borland.Vcl.dll. Verify that you have access to that directory.",

aztán Internal Error 2350 és visszahúzza a folyamatjelzőt, majd vége!
Adminisztrátorként futtattam a telepítőt (nemcsak, mint bejelentkezett felhasználó), és ennek ellenére sem megy fel!

Köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hmm... Nalam nincs \bin\is-LVNJO.tmp
Csak annyit tudok, hogy 2 honapja nem tapasztaltam furcsasagokat d7se miatt, persze ez nem garancia :D
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tudtok megoldást a glscene beüzemelésére erre a verzióra?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Delphi7SE.
Az AntiVir kibökött benne egy homéroszit: \bin\is-LVNJO.tmp (TR/BHO.E.44)

Úgyhogy csínján vele...
Mutasd a teljes hozzászólást!