Átépítés

Címkék
Átépítés
2014-01-20T12:21:42+01:00
2014-01-20T16:06:31+01:00
2022-10-15T21:32:32+02:00
 • Korábban igen, de a (2014.01.20. 12:21)-es hozzászólásod egy vadonatúj koncepciót terjeszt elő, miszerint a prog.hu alakuljon át valamiféle tesztelő-site-tá, ahol valakik feladatokat tűznek ki, de nem azért, mert kíváncsiak a megoldásra, hanem hogy az olvasók/hozzászólók "vizsgázhassanak" a feladatok megoldásával.

  (Off: mondjuk az elég furcsa, hogy úgy teszel, mintha nem emlékeznél a saját korábbi hozzászólásodra)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki mit ért valamiből az is egy dolog. Vagy inkább mit akar érteni valamiből.
  Amit értesz és arra reagálás koncepciót építesz már a virtuális világ. Megfoghatatlan. 
  Megfoghatatlan és defiliálhatatlan hozzászólások szerintem direkt provokációnak minősülnek. Erre és a hasonló megszólalásokra kéne moderáció. 
  Erre tettem javaslatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt leginkább úgy lehet érteni, hogy neked van egy ötleted, hogy milyen site-ot kellene csinálni, és már csak azt várod, hogy valaki csinálja meg (mivel te nem vagy programozó).

  Természetesen ez is egy koncepció, azt az egyet nem értem, hogy miért a prog.hu-tól várod, hogy kivitelezzék az ötletedet. (Gondolom, a munkájukért részesedést tudnál ajánlani a bevételből, feltéve, hogy lenne bevétel.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szabad e vitatkozni?

  Fejlesztési javaslathoz, szerintem nem kell programozónak lenni.

  A portál felépítését nem programozók tervezték meg előnyeivel, hibáival. Kifejezetten programozó szakmai javaslat ezért nem is a témához tartozó. Itt van pl. pontszámkérdés.
  Hiába nem tudok programozni, de akár jó javaslatom is lehet ebben.

  Véleményem szerint, amikor a prog.hu elindult a jelenlegi forma megfelelő volt. Itt a programozók között szakmai tekintélyt mégiscsak a megoldott feladatok után kapott pontszám adott. Tehát a kezdetekben.

  A kérdés az. Szükség van e még pontszámgyűjtésre? Mert a tudástár,- mint a programozó tudásának egyfajta szakmai felmérésére szükség van. Az ebben való versengésre is. A versengést pedig csak elfogadással, vagy elutasítással lehet mérni. Tehát pontszám ugyan nincs, de megoldott téma szerint van mérce. Itt felmerül a kérdés, hogy a feladatok megoldása nem egyforma nehézségű.

  Újabb elgondolkoztató dolog.

  Mi lehet egyfajta megoldás még? A moderátor, mint megoldást elfogadó hivatal azért nem jó, mert sajnálatosan a moderátor nem képes elvonatkoztatni személyes érzelmét az egyes, de különböző megoldások megítélésében.

  A jelenlegi sem jó. Ezt a számos ide vonatkozó fejlesztési javaslat is nyugtázza.

   

  Véleményem szerint két lehetőség van, melyek lényegében ugyan arra megoldáshoz vezetnek.

  Azért azt előzetesen tudni kell, hogy rengeteg üzletszerű,- pontosabban vállalkozáshoz szükséges feladatot toltak be és ezzel valójában ingyen jutottak tudáshoz vállalkozások. Már csak ezért is azt a jelenlegi formát, hogy bárki feltehet a tudástárban kérdést. Meg kéne szüntetni. Hacsak nem a prog.hu tulajdonosa nem használja extra tudás megszerzésére a tudástárat. Erre úgy érzem joga van.

  A lehetőségek:

  1)    Egy szakmai közösség állít össze feladatokat.

  2)    Lenne egy lehetőség bárki számára téma javaslatot tenni, amit szakmai megfelelésében elbírálnak.

  Ebben a verzióban pontszám nem kéne. Mert a feladatokat azonos erősségűre lehet tenni. Így csak a feladatok megoldása jelenne meg az user neve mellett.

   

   

  Egyébként pedig az egész portált át kéne építeni. Új alapokra helyezni. Ha csak itt-ott belenyúltok többet árthat mint használna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd