PowerShell Szkript írás

PowerShell Szkript írás
2011-11-07T12:50:48+01:00
2011-11-08T12:49:23+01:00
2022-10-25T19:45:34+02:00
 • Neked baj, hogy hülyén fogalmazol, mert retardáltnak tűnsz tőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a választ!(hidd el, én is ezerszer jobban szeretek békében megvitatni egy topic-ot)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja egyébként életemben soha nem használtam még PowerShell-t, de:

  -eq "$args[0]*"
  helyett valami
  -like $args[0]

  dolgot próbálnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen egyetértek, köszönöm szépen a választ!én nem akartam ezt feszegetni ha ennyit írtak volna hogy:ahhoz h elvárd h segítsünk old meg és ha elakadsz akkor írj!nekem sincs szükségem ilyen monológokra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én tudom h a helyesírásom nagyon rossz nem direkt csinálom de nem régóta regisztráltam és eddig ezt egyszer se jegyezték meg és úgy gondoltam h ez nem akkora probléma h ez hozzászólás témája legyen de most már ezt is megtanultam h topic nyitás előtt a lexikont előveszem!Azért kaptam fel a vizet, mert nem valós amit állítottak korábban és ha olyanokkal sértegetnek h menjek tanárhoz meg általános iskola meg stb!Amikor nagyon nem erre koncentrálsz és beírnak egy ilyet az igenis felhúz!Elismerem ezt a helyesírás dolgot de amikor leköt egy probléma akkor sajnos én ezt hajlamos vagyok figyelmen kívül hagyni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elvileg össze lehet vonni a két sort, de ez elsőre nem sikerült, így meghagytam neked.

  $tmp = $args[0]+"*" get-process | select-object name,id,priorityclass | where-object {$_.Name -like $tmp}


  Rosszul kezdte és még roszabbúl folytatta, de csak megértette már. Ha ennyi szabad időtök van, flame helyett egy másik jól feltett kérdésre kéretik válaszolni, mert az mindenkinek hasznosabb volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy nem nekem írtad, de erre lenne egy reakcióm.

  ezt ne állítsd úgy h láttál egy topicot amit én nyitottam!csak mert ha úgy van ott ülök 10 órát a dolog fölött és nem nyugszok amíg nem megy

  Namost én pl. láttam az összeset.
  Normális.
  Normális.
  Normális.
  Normális.
  Normális.
  Gyökér.

  A hiba nem a közösségben van. Akárhányszor segítünk, ha kéred, de a lustaságra például ugrunk.
  Én a helyesírásra is ugrok, de téged nem javítalak ki, mert teljesen reménytelen vagy. Az általános iskola alsó tagozatát célszerű lenne újrajárni..


  hidd el ültem már nem egyszer egy fenékkel 12 órát azért h egy kód leforduljon és úgy menjen ahogy szeretném

  Helyes, helyes. De bármikor kapsz hozzá segítséget itt, ha szükséged van rá és képes vagy normálisan, a helyihülyéket nem felbosszantó módon kérni.  P.s. szerintem ne bukj meg. De ne is kapd fel a vizet egyből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem zrikállak többet, mások már megtették helyettem.
  Arra viszont mindenképpen rá kell mutassak, hogy a helyesírásoddal komoly problémák vannak. sirpalee is ezt próbálta értésedre adni.
  És aki a magyar nyelvet sem ismeri jól, hogy akar az egy idegen nyelvet használni?
  A bírálatot vagy kritikát pedig nem kell feltétlenül kötekedésnek venni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sirpalee egy rövid válasz erre a következő menet szövegre:az olyan embereket mint te 10 km távolságba elkerülöm mert csak kötekedni tudnak és csak a hibát keresni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • te miből gondolod h én lusta vagyok tanulni?ha elolvasnád a korábbi hozzászólást láthatod h nem vártam el senkitől h megcsinálja helyettem hanem segítséget kértem és már egyszer elismertem hibáztam azzal h nem másoltam be azt ameddig eljutottam (később be is másoltam azt az egy sort) csak mivel ez egy sor volt ezért nem másoltam be(most már belátom hatalmas hiba volt, álmomba nem gondoltam h ekkora indulatokat vált ki)!Csak úgy elmondom h kb már más félórája rágódtam azon az egy soron h mi nem jó mikor ide írtam!csak zárjelbe elárulom h utána h ide írtam rájöttem!és ez h sok pénz meg lustaság ezt ne állítsd úgy h láttál egy topicot amit én nyitottam!csak mert ha úgy van ott ülök 10 órát a dolog fölött és nem nyugszok amíg nem megy és hidd el ültem már nem egyszer egy fenékkel 12 órát azért h egy kód leforduljon és úgy menjen ahogy szeretném és igen is szenvedek érte h menjen csak ez pont egy olyan dolog volt amiről én úgy gondoltam h elviekbe kéne működjön!ezt csak azért írtam le h ne ítélj elsőre h lusta vagyok meg pénz stb.....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "h most világ fájdalmad lenne ha ezt nem oszthattad volna meg velem"

  Te meg belehalnál, ha megcsinálnád azt amit NEKED kell.
  "ha nincs hozzáfűzni valód akkor minek írsz"

  ad 1, volt hozzáfűzni valóm, azt olvashattad
  ad 2, ez egy nyilvános fórum, amire bárkinek - aki regisztrál, és betartja a fórum szabályait - joga van írni.. még az általad nyitott topic-ba is
  ad 3, eléggé sok kollégának - köztük nekem is - tele van a hócipője az olyan ifjú titánokkal, akik azért választják ezt a szép szakmát, mert "ezzel sokat lehet keresni", de lusták ehhez tanulni.
  Ha pátyolgatásra, meg caritas szolgálatra van szükséged, arra ott a Máltai szeretetszolgálat, vagy a Teréz anyu klub.
  Ha megoldást akarsz, akkor dolgozz érte.
  Ha pedig lusta vagy dolgozni, akkor fizess mint a katonatiszt. Nekem nem fontos, hogy a házid meg legyen, és szerintem rajtad kívül senki másnak. Szívesen SEGÍTÜNK, de NEM DOLGOZUNK HELYETTED.

  DE azt hiszem ezt már alább kitárgyalták a kollégák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez is rossz lett. Nagyon. Következő menet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem h te ezt a "másból fognak meghúzni" dolgot most mire építed de akkor csak neked elmondom másodszor is h sietve írtam a dolgot és lehet nem lett tökéletes nyelvtanilag meg még nem tudom mi bántja a szemed de most ha már itt tartunk eszembe nem jutna másnak ajánlgatni h menjen ilyen meg olyan tanárhoz!ja és érdekes eddig amikor valami kérdéssel fordultam ide mindig normálisan tudtunk beszélni az adott problémáról és még senki nem írta, h menjek az általad javasolt tanárok egyikéhez!remélem ez a fogalmazás már tetszett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, fontos volt. Segítséget vársz a programozásban, közben másból fognak meghúzni? Hagyd a fenébe a kódolást, és inkább foglalkozz az alap dolgokkal. Hidd el, hogy utána könyebben találsz segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te meg aludjál egyet!neked most tényleg ennyire muszáj volt megjegyezni?fuu az ilyen emberektől kész vagyok!akkor ne írjál ide, keres más helyet ahol kötekedhetsz *ságokrol ha neked ez a legfontosabb!hihetetlen vagy de komolyan...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze igazad van az tényleg az, mert akkor semmi értelme!csak azért rágtam be mert így betámadott hol ott nem úgy volt!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javaslom, hogy keress nyelvtan es fogalmazas tanart is. ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha megmutatod, hogy dolgoztál vele, csak elakadtál, akkor szvsz a kutya sem emlegeti az anyagiakat.
  Csak az bosszant sokunkat, amikor valaki bedobja ide az iskolai feladatát és várja a sült galambot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ebben teljesen igazatok van hogy az nem szép dolog de ha már itt tartunk arról volt szó h sűrgösen kellett volna és elfelejettem a rohanásba ameddig eljutottam (get-process | select-object name,id,priorityclass | where-object {$_.name -eq "$args[0]*"}) és ez valamiért nem működött és kíváncsi voltam más hogy oldaná meg de máskor nem csinálok ilyet!beírom mindenképp amíg eljutottam!eszem ágába se volt h én írok ide és várom ölbetett kézzel h valaki megoldja nekem sőt!de máskor megígérem h ha ennyire érzékeny a téma máskor az első kérdésem a számlaszám (ahova utalhatok) lesz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Microsoft PowerShell Function. Example to list processes in each svchost

  És máris többet segítettem mint kellett volna. Na most ezért a 2másodpercig tartó google-ért 2000Ft-ot kérek akkor . Ja és ne kérd, hogy írjam meg neked konkrétan amit kérdeztél mert nem fogom (privátban sem, más is probólkozott hidd el neki sem írtam meg, nem ezt a feladatot).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Finoman próbált célozni rá, hogy ha a házi feladatodat mással akarod megíratni, akkor légy oly kedves fizetni érte!
  Mondjuk én nem értek egyet vele: ha valaki nem tudja elkészíteni a HF-t és csak annyit tesz érte, hogy kirakja a feladatot, meg sem próbálja megoldani, akkor bukjon minél nagyobbat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát te nagyon jó vagy babo_ de most komolyan egészen biztos vagyok benne h most világ fájdalmad lenne ha ezt nem oszthattad volna meg velem h én mikor bukok meg mikor nem!ha nincs hozzáfűzni valód akkor minek írsz??????????
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha "egyszerűbb" a házi, akkor nyilván boldogulsz vele. Ha meg mégsem az, akkor nyilván szeretnéd honorálni egy vadidegen erőfeszítéseit, amit azért tesz, hogy Te ne bukjál meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevasztok!
  A problémám egy olyan egyszerűbb házit kaptunk hogy
  Írjunk egy ps scriptet még pedig úgy h beadunke gy paramétert és az azonos nevü folyamatok (vagy a megadott paraméterrel kezdödő) nevét azonositoszámát és prioritását irasuk ki!
  előre is köszi a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd