Új GUI rendszer a 0-ról js-ben canvas-ra

Új GUI rendszer a 0-ról js-ben canvas-ra
2011-06-30T11:58:14+02:00
2012-04-23T07:23:06+02:00
2022-10-25T09:30:33+02:00
 • köszönöm,

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre gondoltam:

  Hacker News

  User rating van, és a kifejezetten trollkodós, egysoros-személysekedő hozzászólásokat könyörtelenül leszavazzák.

  Egyébként a prog.hu-n sincs szerencsére túl sok troll, (rám is végülis csak ez a Daniell nevű szállt)
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Ez engem is érdekelne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • "
  Fórumozni sincs sok időm, meghát találtam egy olyan nemzetközi fórumot, ... ott többet vagyok, mint itt.
  "

  megkérdezhetem, hogy melyik fórumról van szó? ("tanulási" céllal érdekelne), köszönöm,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nagyon lassan fejlesztgetem, a pénzes melóim meg a család fontosabbak.

  Fórumozni sincs sok időm, meghát találtam egy olyan nemzetközi fórumot, ahol a Daniell féle színvonaltalan trollokat úgy rúgják ki, hogy a lábuk nem éri a földet, érthető módon ott többet vagyok, mint itt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • miért, mivel fuccsolt még be?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi lenne, befuccsolt ezzel is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na mi újság a canvas alapú gui-val?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • operában nem lehet írni, ezt próbáld meg mielőbb javítani

  +1 ötlet: lehessen az ablakoknak ikonokat adni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre miattad nem válaszolnék, de hátha valaki nem ismer még téged és hitelt ad annak amiket írkálsz...
  Szóval természetesen itt is és más fórumokon is egyetlen nickkel vagyok és voltam jelen 'nadam' vagy 'nadamhu' néven, és mindenhol ráadásul felvállalva a valódi személyazonosságomat is.
  A hozzászólásoddal kapcsolatban maximum az kérdéses, hogy vajon tényleg komolyan hiszed is azt, amiket írsz, vagy nem riadsz vissza a tudatos hazudozástól sem. De ez már más szakma kérdése, nem a programozásé...

  A továbbiakban annak érdekében, hogy ebből a topicból ne legyen cirkusz, azt fogom tenni, amit nálam bölcsebb emberek már régen tettek volna: ignorálni fogom a hozzászólásaidat, legyenek azok bármilyen provokatívak, vagy hazudják is le a csillagokat az égről.


  (Egyébként nincs értelme nagyon promótálni ilyen korai fázisban semmit, amiért nyilvánosságra hoztam ezt az az, hogy szeretnák minél hamarabb feedbackeket és ötleteket (amiket már kaptam is, és köszönöm őket mindenkinek). Az eddigi publikus kommunikációm az itteni írásaim voltak plusz egyetlen egy submission a hacker's news-on. Az utóbbi az, ami egy nagyságrenddel több látogatót (aznap 1000 látogatót) hozott, mint az itteni topic: ehhez ott elég volt az a néhány szavazat + egy-két tweet, amit kapott. De ennek ebben a fázisban kb. semmi jelentősége nincsen.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze nadamhu-nak nem ez az első húzás, hogy álnéven promotálja a saját művét.


  pl?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne rosszmájúskod. Örülj, hogy idejöttek amerikábúl és irogatnak. Persze nadamhu-nak nem ez az első húzás, hogy álnéven promotálja a saját művét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nemvolt ideje rá, viszon arra volt energiája, hogy ezt a forumot megtalálja és irogasson meg hogy minden kérdésre válaszoljon :)

  nadamhu -nak kitartást! (talán egy kicsit korán raktad ki a prog-hu ra ...most mindenki bugreportokkal bombáz a nyilvánvaló hibákról is)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Good day. I am using Google Translate from English to Hungarian, I apologize for the bad grammar. I will keep the English simple to make translation easier. I am also using Google Translate to understand what is written here.

  I wrote the "canui" library mentioned by Németh Péter, but I stopped working on it because I lack the time and interest. The code is in the public domain, so you can use it and modify it as you please.

  If you have any questions, I will be monitoring this thread for a while. You can also reach me at jonathanmcdougall@gmail.com. You can also use the forum on sourceforge.

  I hope you will find the library useful or at least a good starting point for your work.

  Thank you.


  Jó napot kívánok. Én a Google Translate angolról magyarra, elnézést a rossz nyelvtan. Fogom tartani az angol egyszeru, hogy a fordítást könnyebb. Én is a Google Translate, hogy megértsék, mi van írva itt.

  Én írtam a "canui" könyvtár által említett Németh Péter, de leállt vele, mert nincs ideje és a kamatot. A kód a nyilvánosság elott, így használhatja és módosíthatja azt, ahogy tetszik.

  Ha bármilyen kérdése van, azt figyelemmel fogja kísérni a téma egy ideig. Azt is el nekem jonathanmcdougall@gmail.com. Ön is használja a fórumot sourceforge.

  Remélem, megtalálja a könyvtár hasznos vagy legalább egy jó kiindulási pont a munkát.

  Köszönöm.

  --
  Jonathan Mcdougall
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez is összexarta magát fél percen belül. :)
  ctrl-t, shift, page up, page down, fel, le billentyűk vegyes-felvágott használata használhatatlanná tette az egész gridet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, értem, közben szerkesztettem is a hozzászólásomat. Szóval most már ezeket én is tudom kezelni, csak a megfelelő billentyűkre lefutó feature-okat írogatom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A datagridet próbáltam ki.

  Csak azért utaltam rá, mert ott viszont lekezelték a page up, down, stb. billentyűket és nem ugrál a böngészőm közben.

  Sőt, most ránéztem megint, és a datagrid frankón lekezeli az egérgörgetést is! (legalábbis firefox alatt)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rosszul látod.
  van textbox example, nincs benne scrollbar, nem tudom átméretezni, szóval arra nem tudom hogyan reagál, a fel le kurzor nem figyeli a karakterszélességet nem proporcionális fontokál (amivel kapcsolatban amúgy van egy bug az én kint lévő cuccomban is, de már javítottam, úgyhogy a v0.2-ben nem lesz).
  A page up-ra és a page downra elugrik.
  Vízszintesen a multiline textboxba akármennyit írhatok, nem kezdi el wrappelni....

  Összességében van benne már sok komponens, de amit hiányolok belőle az egy komolyabb layout manager (csak triviálisak vannak benne, amelyek egy komoly alkalmazásnál használhatatlanok), illetve gyakorlatilag semmi styling nincs benne.

  Egyébként most pont a texteditoron dolgozom, szóval a 0.2-es verzióban, ami pár héten belül kijön, nem lesz benne egyik probléma sem azok közül, amelyeket említettél, így texteditor szempontból összehasonlíthatatlanul fejlettebb lesz a rendszerem, mint a belinkelt.

  (Ha úgy értetted, hogy rájöttek, hogy hogyan lehet a page down -ra való default viselkedést (elugrást) kiiktatni, az már ki van iktatva nálam is, még tegnap kiiktattam. A page down-ra egyszerűen azért nem történik még semmi, mert még nem volt időm megcsinálni. De mondom, 1-2 hét és ezek is meglesznek, nincs semmi különös akadály azzel kapcsolatban.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha jól látom, ebben meg is oldották már a home, end, page up, down, stb lekezelését :)
  Lásd datagrid példa
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt most találtam:
  Canvas user interface
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jó lesz a cucc, találtam egy hibát:
  nagyítás hatására nem rajzolódik újra nagyobb felbontásban a gui
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a canvas tulajdnsága, vagy ennyi erőforrást eszik a cucc?

  Elsősorban a canvas tulajdonsága, de attól is függ, hogy hogyan hívom meg. Már van a cuccban optimailzálás, de még szvsz. fogok tudni valamennyit gyorsítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mobilos böngészőkkel még egy ideig nem foglalkozom, de majd később rájuk mozdulok.
  A többi említett probléma javítva lesz a következő verzióban: a dolgok, amiket hurka említett az editorral kapcsolatban, inputkezelés opera-ban is, tabbal és shift tabbal való bejárás.

  A tabosdin gondolkodtam. Asszem ezt ugyanúgy csinálom, mint ahogy HTML-ben van, ez szerintem jól és egyszerűre ki van találva: akihez explicite nem 0 a tabindex van hozzárendelve, azok vannak elöl a tab bejárásban tabindex szerinti sorrendben, majd jönnek a 0-ás tabindexűek szülőhöz hozzáadási sorrendben. Ha valakinek van jobb ötlete szóljon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel editálni már nem tudtam az előzőt : nem az lenne a megszokott amúgy, hogy a tab pl a szövegmezők között ugrál, és nem pedig a szövegmezőbe rak egy tabot? :)

  (kipróbáltam a rendes gépen, és ott szuperül megy, gratulálok!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senem az android 3.2 es böngészőben, katttintgatok az ablakokra, néha megváltozik a színük, meg a szövegbeviteli mező aktív lesz, de ott pl nem ugrik fel a billentyűzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gratula. Jó lesz ez majd. Így tovább!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem kicsit akadozónak tűnt a mozgatás. Ez a canvas tulajdnsága, vagy ennyi erőforrást eszik a cucc?

  Chromium 12.0.742.112 (90304) Ubuntu 10.10
  AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
  MemTotal: 3091056 kB


  Amúgy nagyon jó, gratulálok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak HTML5 kompatibilis böngészőkben 'kell' működnie. Ez egy hosszútávú projekt, mivel úgyis lassan haladok vele. Mire 'kész' lesz, addigra a nem HTML5 kompatiilis böngészők aránya már jóval kisebb lesz, mint most. Vagy legalábbis a HTML5 kompatibilis böngészők totális elterjedését már jó lenne egy kész, és éerett rendszerrel várni. Vagy ilyesmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem konkrétan egyik böngészőben se csinál szinte semmit. (ff 8, ie 8). Mobilon a Dolphin-t már meg se nézem, esélytelen. Biztos jó ezt a technológiát erőltetni? Szemmel láthatóan másoknál se megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Opera 11.52-ben egyáltalán nem kezeli a billentyűzetet a kódod, semmilyen szöveget nem lehet bevinni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd