A Microsoft a héten egy új, kifejezetten Java-ban dolgozó, illetve az iránt érdeklődő fejlesztőknek szóló weblap elindítását jelentette be. A "Java at Microsoft" célja, hogy megismertesse a platform, illetve nyelv iránt érdeklődőkkel annak alapjait, illetve azt, hogy használatához a Microsoft fejlesztői és futtatóeszközöket biztosít.

Utóbbiak között a Java programok írásához, karbantartásához és hibakereséséhez használható Microsoft IDE-k, profilerek, debuggerek és más eszközök mellett természetesen ott van a cég saját OpenJDK buildje, valamint a felhőben futó Java alkalmazások írására használható Azure SDK for Java is. Ugyanakkor a Microsoft kitér a Java támogatására a GitHub-on is (pl. az Action-ökben történő használat lehetőségére).

A kezdők, illetve a Java-ban korábban még nem programozók számára ezen kívül egy 23-részes videósorozattal segíti a nyelv és a platform megismerését a konszern, azok számára pedig, akik nem tudják, hogy a Java-t hogyan tudnák hasznosítani (vagy a Microsoft miért támogatja ennyire azt), egy eBook-ban mutatja be a cég, hogy pontosan milyen területeken és milyen feladatokra alkalmazza ő maga azt.

A Microsoft új, Java fejlesztőknek szóló weboldala és annak erőforrásai teljesen ingyenesen érhetők el mindenki számára.