A processzorok igen fontos szerepet játszanak a PC-kben. Nem csoda tehát, hogy ez az egyik leggyorsabban fejlődő termék a számítástechnikában. Emellett lehet még megemlíteni a videokártyákat, de az ő esetükben rengeteg gyártó termékei közül válogathatunk. Az processzorok esetében viszont már más a helyzet. Az Intel és az AMD uralja szinte teljes mértékben a teljes piacot. Ezek mellett a "kisebb" gyártók elenyésző százalékban vesznek részt. A rohamost fejlődésben mind a két cégek naprakésznek kell lenni.

Az Intel ezt bizonyítva egy konferencia keretében felvázolta a következő processzorok sebességét és megjelenési dátumukat.

A hordozható számítógépeket használó vagy majdan használni szándékozók e hónapban várhatják a 2 Ghz-es Pentium 4-M-et. Ez a processzor alig három hónappal az után jelent, meg, az 1.7 Ghz-es változat után. Hamarabb, mint azt az Intel régebben kitűzte. A másik nagyágyú a 64 bites processzorok 2. generációs változata az Itanium 2 lesz. Ez is még ez év nyarán várható az Intel legújabb elmondása szerint. Ezeket a processzorok, főleg szerverekbe szánja az Intel.

Ezek mellett várható még a 1.9 GHz-es P4 is. Majd a későbbiekben - az év végén - a 2.2 GHz-es, és a - jövő év elején a - 2.4 GHz-es Intel Pentium 4-es processzorok. Az Intel mindenképpen erősíteni akar a mobilprocesszorok piacán és ez az idő előtt megjelenések, egyértelműen tükrözik ezt a politikát.

Várhatóan az AMD-nek is meg lesz a válasza erre, annál is inkább, mivel most ő tartja a sebességrekordot néhány mérés szerint. Az biztos, hogy ennek a harcnak mindenképpen a vásárlók lesznek a győztesei.