Meglehetősen banális, ám annál kellemetlenebb programozási hibába sikerült belefutnia az Apple egy előfizetőjének, akinek problémájáról szóló hír a napokban vált virálissá. Utóbbi szerint Rachel True már fél év óta képtelen hozzáférni az almás cégnél vezetett fiókjához - a jelek szerint azért, mert vezetékneve egyben egy logikai kifejezést is képez.

Legalábbis erre lehet következtetni az Apple rendszerei által a bejelentkezési kísérlet esetén küldött hibaüzenetből, ami arra panaszkodik, hogy a vezetéknév objektummezőt nem tudja "true"-ra állítani - valószínűleg azért, mert hogy utóbbi valamilyen módon logikai kifejezéssé alakul vagy akként kerül értelmezésre, annak ellenére, hogy valójában az illető hölgy vezetéknevét képezi.

A fáma nem szól arról, hogy az Apple vajon milyen nyelvet vagy keretrendszert használ, ami miatt ez megtörténik, vagy fejlesztőinek hogyan sikerült olyan kódot összehozniuk, ami egy karakterfüzér típusú adatot logikai értékké alakít, majd arra típusmegfelelőségi hibát dob.

Ugyanakkor a cég úgy néz ki, hogy fél év után végre hajlandó foglalkozni ügyfele problémájával, és talán hamarosan kijavítja a banális hibát abban.