A hét elején jelentette be elindulását az Open Web Docs projekt, aminek célja, hogy biztosítsa a webes technológiák magas szintű dokumentációjának fennmaradását és elérhetőségét mindenki számára. A többek között W3C, a Google, a Microsoft, a Mozilla és a Samsung támogatásával létrehozott projekt keretében a közreműködők közösen tartják majd frissen és fejlesztik tovább a webes platformhoz kapcsolódó dokumentációkat.

A projektet elsősorban nyilvánvalóan az MDN Web Docs jövőjének veszélybe kerülése hívta életre, fókusza ugyanakkor jóval túlmutat annak megőrzésén, illetve továbbfejlesztésén. Ehelyett az alapítók támogatást kívánnak nyújtani más, hasonló célú dokumentációs tárak üzemeltetéséhez és fenntartásához is.

Ugyanakkor ezt nem az érintett dokumentumtárak átvételén, lemásolásán vagy duplikálásán keresztül képzelik el, hanem ehelyett maguk a dokumentációk bővítésével és karbantartásával kívánnak ehhez hozzájárulni. Ennek érdekében az alapítók, illetve tagok teljes munkaidőben alkalmazott munkatársakat szponzorálnak majd, akik feladata kizárólag a szóban forgó megőrzési és fejlesztési feladatok végzése lesz majd a meglévő dokumentációkhoz történő hozzájárulások, illetve azokon végzett munka formájában.

Az Open Web Docs működéséről és céljairól részletesebben innen elindulva lehet bővebben olvasni.