A Google a múlt hét végén bejelentette, hogy jelentős mértékben bővíti két éve életre hívott bugvadász programját, amiben komoly pénzt fizet az androidos alkalmazásokban talált sebezhetőségekért cserébe. Eddig a program csak a cég által kiválasztott pár tucat Google Play app-ra terjedt ki, mostantól azonban bármelyik, világszerte több mint 100 millió telepítéssel rendelkező alkalmazásban azonosított sebezhetőségért pénzt fizet a cég.

Mindezt ráadásul akkor is, ha az alkalmazás fejlesztője saját maga is üzemeltet hasonló programot - és persze akkor is, ha nem teszi ezt. A Google azt mondja, hogy egyedileg állapítja meg, hogy mennyi pénzt is fizet a hibákról szóló információkért, de úgy tűnik, hogy ezek maximális értéke csak 5000 dollár (1.5 millió forint) lesz továbbra is, ami igencsak soványka összegnek tekinthető ahhoz képest, hogy ezek mit szoktak megérni a feketepiacon.

A Google ezen kívül egy új biztonsági programot is meghirdetett, aminek keretében azokért a bejelentésekért fizet, ha valaki egy, a Play Store-ban megtalálható androidos alkalmazásban, egy OAuth projektben vagy egy Chrome bővítésben elbújtatott adatvédelmi visszaélést leplez le. Ezekért ráadásul a fentieknél komolyabb összeget: akár 50.000 dollárt (15 millió forintot) is hajlandó lesz kicsengetni a Google, ami már komoly ösztönző faktor lehet.