[GDD] A videojátékok népszerűsége az elmúlt években minden eddigi szórakoztatóipari termék rekordját megdöntötték. Bátran mondhatjuk, hogy rész piacból main stream-é vált a videojáték és szinte mindenki játszik már számítógépen, konzolon, vagy mobilon. Ennek ellenére a magyar iparág széttagolt, szereplői nem, vagy csak alig ismerik egymást és legtöbbször külföldi konferenciákon vagy trade show-kon találkoznak egymással.

Ezen szeretne változtatni az új kezdeményezés, ami egy egynapos évente megrendezésre kerülő konferencia elindítása. A Game Dev Day Budapest konferencia a szakma minden szegmensét reprezentálja, így a legnagyobb cégek szakemberei, micro indie-kel, illetve freelancerekkel együtt tartanak előadásokat.

A rendezvény a nemzetközi Epic Games támogatásával jön létre, a helyszíne pedig az InGame Gamer Bar két helysége. A nagyobbik előadó térben félórás előadásokban mutatkozik be a szakma és a legfrissebb projectek, míg a kis teremben hands-on workshopok lesznek, ahol az előadó, egy konkrét eljárásra vagy problémára alkalmazott módszerét mutatja be egy órában.

Az esemény kísérő rendezvénye egy művészeti kiállítás a játékfejlesztésben dolgozó grafikusok munkáiból, illetve egy esti networking party, open bár-al.

A konferencia ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.