Bár egyes - jellemzően hamis számokon, illetve téves metodikán alapuló - statisztikák szerint különösen a technológiai cégeknél igen elterjedt gyakorlatnak tekinthető, hogy a nők "ugyanazért a munkáért" kevesebb fizetést kapnak, mint férfi kollégáik, ez a Google-nél biztosan nincs így. Egy, a keresőóriás megbízásából elvégzett esélyegyenlőségi felmérés ugyanis kiderítette, hogy a vállalatnál nem, hogy ugyanolyan jól, de még jóval többet is keresnek a hölgy fejlesztők, mint férfi társaik.

Mindezek miatt a Google a tavalyi évben összesen 9.7 millió dolláros kompenzációt volt kénytelen kifizetni összesen 10.677 alkalmazottja részére pluszban, hogy így hozza rendbe a fizetési szinteket. Ez egyébként főleg annak tükrében igen nagy szám, hogy 2017-ben még csak 228 alkalmazottnak és alig 270.000 dollárt volt kénytelen kifizetni hasonló okokból kifolyólag.

A Google egyébként azt tervezi, hogy ellenőrzési programját kiterjeszti a jövőben a fizetéseken túl az előléptetések és teljesítményértékelésekre, azaz, ezek kapcsán is vizsgálni fogja, hogy a nők és a férfiak egyenlő elbánásban részesülnek -e. Mi a magunk részéről kíváncsian várjuk ennek az eredményét is.