A napokban került fel a Steam-re, és máris az ott megjelenítő legnépszerűbb címek közé katapultálta magát egy 7 éves ausztrál programozólány játéka. Penny McDonalds játékprogramozóként dolgozó apja nyomdokaiba akart lépni, ezért írta meg a Answer The Question-t, amiben a felhasználónak matematikai feladványokat kell megoldania.

A lányt apja elmondása szerint lenyűgözte a játékkészítés világa, és ezért döntött úgy, hogy ő is nekilát egy ilyen program megírásának. Ehhez ugyan csak egy öreg, Windows 98-at futtató gép, valamint az azon működő BASIC állt rendelkezésére, de a jelek szerint ez nem tartotta vissza attól, hogy megbirkózzon a feladattal.

Penny McDonald éppen az Answer The Question-t írja - ha minden igaz, a Microsoft QBasic IDE-benPenny McDonald éppen az Answer The Question-t írja - ha minden igaz, a Microsoft QBasic IDE-ben

Penny ugyan először egy akciójátékot szeretett volna írni, de gyorsan be kellett látnia, hogy erre még nem áll készen. Ezek után döntött úgy, hogy inkább egy másik típusú játékprogramot ír meg - és ez lett az Answer The Question, amiben a játékosnak különböző matematikai feladványokat kell megoldania.

Ugyan a Valve első körben visszautasította, hogy felvegye a programot a Steam kínálatába, de csak azért, mert annak logója nem felelt meg az online áruház előírásainak. Amikor azonban a 7 éves lány a problémát javította, a játék megjelenhetett a boltban, ahol alig pár nap alatt bekerült a legmagasabban értékelt játékok tízes toplistájába.

Penny egyébként már azt is tudja, hogy mi lesz a következő játéka: "egy olyan játék, amiben gondolkodhatsz a fejedben a játékról, miközben beírod, hogy mit akarsz csinálni" - azaz, egy szöveges kalandjáték, amiben azonban előre kidolgozott képek helyett a játékos fantáziájára lesz bízva az, hogy miként képzeli el az egyes helyszíneket.