A Microsoft a hét elején egy olyan új fejlesztést jelentett be keresőjében, amivel kifejezetten a fejlesztők munkáját kívánja segíteni, illetve gyorsítani. A Bing ugyanis mostantól automatikusan fel fogja ismerni, ha valamilyen egyértelműen programozási jellegű dologra keresünk rá, és speciális eljárásban részesíti ezeket a műveleteket.

A redmondi kereső mögötti nyelvi elemző ugyanis képes lesz kvázi megérteni a kérdés lényegét, és intelligens módon megkeresni a válaszokat az adott programozási kérdésre. Ha pedig talál megfelelő weboldalt és azon forráskód-részletek is vannak, ezeket automatikusan ki fogja emelni a kereső találati listájába. Így a fejlesztők így már az előtt láthatják, illetve összehasonlíthatják ezeket, hogy egyáltalán át kellene kattintaniuk a céloldalakra.

A Bing a fejlesztői kérdéseket kiemelten kezeli, és lehetőség szerint a találati listát példakódokkal is megtámogatja majdA Bing a fejlesztői kérdéseket kiemelten kezeli, és lehetőség szerint a találati listát példakódokkal is megtámogatja majd

A Microsoft által Code Answer-nek, illetve Code Sample Answer-nek hívott újdonságok a válaszokat és a példakódokat a StackOverflow, a GitHub, az MSDN, valamint néhány másik, a cég által megbízhatónak ítélt fejlesztői oldalon keresi majd. Ugyanakkor figyelembe veszi majd pl. az azokon publikált válaszokra adott szavazatokat is, és mindig a legjobbként értékelt alternatívát mutatja majd meg.

A Microsoft az újdonságot bejelentő posztjában megjegyzi, hogy a megkülönböztetett keresés nem csak programozási nyelvek, hanem fejlesztői eszközök vonatkozásában is működik majd - így pl. git parancsokra is rá lehet majd keresni, illetve tud majd válaszokat és példákat adni.