Bár a számítógépes grafika élethűsége az elmúlt egy-másfél évtized során egyértelműen rendkívül sokat fejlődött, azért a vele készült felvételeket és animációkat meg lehetett különböztetni a való világban készültektől. Legalábbis eddig - a Unity legújabb technológiai demójáról készült videó ugyanis olyan, hogy még többedik nézésre is nehéz elhinni róla, hogy nem valódi filmfelvételt képez.

Pedig a Unity azt állítja, hogy erről szó sincs - sőt, a látott grafika pontosan az, amit valós időben is megtapasztalhat majd bárki hamarosan, amint a cég elérhetővé fogja tenni a "játszható" techdemót magát. Ebben a felhasználók szabadon tudják majd a videóban látott erdei környezetet bejárni, aminek során állítólag pontosan ugyanezt a színvonalú, elképesztően élethű látványt tapasztalhatják meg majd (bár jó eséllyel csak minimum fél-egymilliós konfiguráción, illetve csúcskártyán).

A Book of the Dead-ről nehéz elhinni, hogy nem a valóságban forogA Book of the Dead-ről nehéz elhinni, hogy nem a valóságban forog

A jó hír, hogy hasonló élményt hamarosan bárki maga is létrehozhat majd, mert a techdemóhoz is felhasznált új Unity motor, illetve fejlesztések elérhetővé fognak válni a platform nyilvános változatában is.