A Stack Overflow a hét elején jelentette be, hogy egy olyan új szolgáltatás indított, aminek segítségével mindenki kiderítheti, hogy mennyire is keres sokat az ő tudásával rendelkező, illetve hozzá közel lakó fejlesztőtársaihoz képest. A Stack Overflow Salary Calculator-ban mindössze csak a lakhelyt, valamint a tapasztalati és végzettségi szintet, valamint a foglalkozási területe(ke)t kell megadni - és máris láthatjuk, hogy ilyen szinten mik is a fizetések.

A szolgáltatás a megadott paraméterek alapján megmutatja azokat az átlagokat, amiken a hasonló adottságokkal rendelkező fejlesztők közül a legrosszabbul, az átlagosan és a legjobban keresők visznek haza. Ezek gyakorlatilag az adott területen érvényes minimális, közepes, illetve maximális fizetésnek tekinthetők, amit az adott munkakörben, illetve városban vagy országban a legtöbben el tudnak majd (k)érni.

A fizetéskalkulátor ugyanakkor egyelőre csak néhány országra működik: az Egyesült Államok mellett Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, valamint Franciaország vonatkozásában képes adatokat szolgáltatni.

Aki ennek ellenére megnézné, hogy az ő tapasztalati szintjével, végzettségével és szakterületével milyen pénzt lehetne az említett régiókban szakítani, az itt tudja ezt megtenni.