A Microsoft közel fél évtizednyi szünet után idén feltámasztja Dream.Build.Play versenyét, aminek keretében a cég a platformjaira készült legkiválóbb indie játékokat keresi. A négy különböző kategóriában meghirdetett összecsapáson a nyertes csapatok összesen több, mint 200.000 dollárnyi (azaz 50 millió forint feletti) összeget vihetnek majd haza.

A korábban már megszokott konzolos és PC-s kategória mellett idén újdonságként jelenik meg a vegyes valóságokon, illetve a felhőn alapuló kategória is. Ezekben a Windows Mixed Reality platformját (gyakorlatilag a cég HoloLens eszközét), valamint backendként az Azure szolgáltatásait hasznosító alkotásokkal lehet indulni.

A versenyre egészen az idei év végéig lehet - akár Magyarországról is - pályázni. Az egyetlen komoly megkötés a versenyszabályok között az, hogy a játék fejlesztésén maximum 7 személy vehetett részt, illetve, hogy a pályázóknak nagykorúaknak kell lenniük.

A beérkezett játékok közül a zsűri első körben 2018 január végéig válogatja ki a jobbakat, a döntőre pedig jövő év márciusának második felében kerül majd sor.